Nästan varannan svensk känner sig övervakad på nätet

1984. Nästan varannan svensk känner sig övervakad på internet.

Den årliga rapporten ”Svenskarna och Internet” visar att känslan av övervakning breder ut sig bland folket. Av cirka 2 700 deltagande personer anser 46 procent att de känner sig övervakade samt att de är oroliga över att få sin integritet kränkt på internet.

Internetstiftelsens digitale strateg Måns Jonasson pekar ut de judiska företagen Google och Facebook för att ligga bakom siffrorna.

— Vi ser att oron för att stora företag som Google och Facebook ska kränka den personliga integriteten på internet har ökat fem år i rad. Jag tror vi har haft en ganska tydlig utveckling där det har varit en hel del dataläckor, det har varit en del kända problem med datorföretagen och att de har använt uppgifterna på fel sätt, säger han.

Enligt rapporten har användare av sociala medier blivit mindre benägna att dela privat information om sitt liv. På två år har de som fläker ut sina privatliv på internet minskat med nästan 50 procent.

Facebookanvändandet minskar dessutom, och populära appar som Instagram och Snapchat ökar inte lika mycket som tidigare år.

Källa:
Fler känner oro för att övervakas på nätet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
David NilssonChild-Of-God Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Child-Of-God
Medlem

och de som känner sig övervakade av myndigheterna sätter de diagnos på och drogar ner och blandar olika trollkonster.

nä. som jag brukar nämna så ser man med fördel all man gör vid datorn som om det vore allmän kunskap redan typ. för det finns inget dolt som inte kommer uppenbaras. det sade ju Jesus Kristus när Han vandrade denna planet så en kan tro på det.

David Nilsson
Medlem

om DU inte känner dig övervakad så borde du lyssna på RN#137 där Robert Eklund pratar om att avgooglar sitt liv! de vet mer om en än ens närmsta vänner