Nästa år tvingas kommunerna ta emot ännu fler migranter

FRÄMLINGSINVASIONEN. Trots att bara 50 av 290 kommuner har tagit emot så många migranter som den nya bosättningslagen föreskriver så ökar nu antalet som kommunerna ska ta emot under nästa år med 40 procent.

Bosättningslagen som trädde i kraft i mars 2016 tvingar alla kommuner att ta emot migranter efter en viss kvot som beror på befolkningsstorlek, arbetsmarknadsläget och hur många man tagit emot tidigare. För 2016 skulle kommunerna ta emot totalt 21 072 migranter.

I dagsläget är det dock bara 50 av 290 kommuner som har tagit emot det antal som de har tilldelats. Minst i förhållande till sina kvoter har kommuner i Stockholms län och Skåne tagit emot på grund av den stora bostadsbristen.

Trots svårigheterna för kommunerna och det stora folkliga motståndet ökar nu kvoterna som kommunerna ska ta emot nästa år med 40 procent, till totalt 30 600 migranter. De kommuner som inte tar emot sin kvot i år får ta med sig underskottet och ta emot ännu fler nästa år.

Vissa kommuner har tagit emot många fler migranter än vad som anvisats. Ett exempel är Söderhamn som med sin befolkning på bara 25 600 invånare ändå har tagit emot 1 900 migranter. Det är ett mottagande som på mindre än ett år motsvarar 7,4 procent av Söderhamns befolkning och är mer än tre gånger så många som deras kvot.

Motståndet mot det enorma inflödet av migranter i Söderhamn är stort, men ledande politiker i kommunen bryr sig inte om det utan talar istället om att de inte räds en ”främlingsfientlig” opinion och att de svenskfödda inte kommer att räcka till för att klara de framtida arbetskraftsbehovet.

Källa:
Pressat flyktingläge än tuffare 2017

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nästa år tvingas kommunerna ta emot ännu fler migranter […]