Närpolischef fördömer rikspolischefens uttalande om SD

INRIKES. Närpolischefen Anders Karlsson går till hårt angrepp mot rikspolischef Dan Eliasson och dennes uttalande om att han avgår ifall Sverigedemokraterna tar regeringsmakten år 2018.

Närpolischefen Anders Karlsson fördömer rikspolischef Dan Eliassons uttalande i Almedalen där han säger att han avgår om Sverigedemokraterna tar makten nästa val. Karlsson säger att många av hans kollegor också är upprörda över rikspolischefens partiska uttalande.

— Alla kollegor jag har pratat med har samma åsikt som jag och är jättebesvikna över det här uttalandet, säger Karlsson.

Karlsson, som har skrivit ett öppet brev till Eliasson på Facebook, anser att polisen ska vara helt opartisk.

— Jag tror i grunden på den gamla, neutrala statstjänstemannen. Den dagen vi börjar visa politiska åsikter är vi illa ute tycker jag, säger han.

SVT Nyheter Småland frågar Karlsson om Eliasson inte sa det i egenskap av privatperson. Karlsson säger att det inte var fallet då Eliasson var där i egenskap av rikspolischef.

— Han var i Almedalen i egenskap av rikpolischef och var där på skattebetalarnas bekostnad, säger närpolischef Karlsson.

På frågan om vad han vill få ut med sitt brev svarar Karlsson att han vill att Eliasson ska förklara sig inför den svenska poliskåren.

— Som polis är man demokratins yttersta försvarare. Då är det olämpligt att min chef dömer ut en viss procent av svenska befolkningen som röstar på SD. Jag vill att han ska förklara för svensk poliskår hur han tycker att man ska agera, säger han.

Karlsson är närpolischef i Ljungby, Älmhult och Markaryd.

Källa:
Närpolischef går till angrepp mot Dan Eliasson

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments