Namibia tar efter Sydafrika – ska också expropriera vitas land

AFRIKA. Namibia väljer att ta efter Sydafrika. Landets president har sagt att han vill ändra konstitutionen så att staten kan expropriera land från vita och omfördela den till den svarta majoritetsbefolkningen.

Namibias president Hage Geingob har krävt en förändring av landets konstitution så att staten kan expropriera land från vita medborgare och omfördela den till den svarta majoritetsbefolkningen.

Under ett tal vid en konferens om vilken policy som bör antas gällande markägande så pekade Geingob på Sydafrika och menade att de hade gemensamma problem gällande raslig distribution av mark.

— Det här kommer från en gemensam historia om kolonial stöld. Vi håller också med om att status quo [fortsatt stort landägande av vita, reds anm.] inte kommer tillåtas att fortsätta, sa Geingob.

Flera politiska partier och NGO:er har kritiserat regeringens förslag om landreformer och konferensen blev bojkottad av några av dessa då de menade att målet var bestämt på förhand.

Källa:
Namibia follows South Africa with pledge to expropriate white-owned land

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Karl-Путин AKlausPierreGrottbjörnenChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Det är enklare att stjäla från andra än att bygga upp något själv. Det är med sorg i sinnet jag ser hur nybyggarnas verk totalt försvinner för att ersättas av kaos, förfall och hejdlös kriminalitet och fattigdom.

Alla ni politiskt korrekta, det är framtiden för vårt land ni ser nere i södra delarna av Afrika. Antingen är ni hopplöst naiva idioter bortom all räddning eller så är ni de värsta uslingar som går på vår jord som medvetet tillåter invasionen av främlingar följt av det som händer de södra delarna av en av världens resursrikaste kontinenter..

Grottbjörnen
Medlem

jag är kluven, samtidigt som jag ställer mig på vitas sida över hela världen så ärligt talat tycker jag faktiskt inte att vita har i afrika att göra, förutom kanske i de delar av sydafrika som var obefolkade innan de vita kom,(((kolonialismen))) var ett gigantiskt fiasko som vi får betala för nu

Karl-Путин A
Medlem

Varför har vita inte i Afrika att göra? Menar du att denna enorma kontinent skulle ha tillhört några få miljoner negrer när de första kolonisatörerna anlände?

De första kolonisatörerna var dessutom inte vita, utan araber och judar. Med din logik hade germaner inte heller något att göra i Norden eftersom Norden var ett obefolkat område när inlandsisen drog sig tillbaka.

Kanske skulle germanerna hållit sig nere i Mellaneuropa och inväntat att araber och zulustammar kom och koloniserade Norden?

Grottbjörnen
Medlem

jag tänker såhär att europa är en vit fästning där vi ska hålla till, afrika är en svart fästning där negrer ska hålla till, det finns inget egenvärde i att vita europeer ska finnas kvar i afrika…särskilt inte när vita håller på att bli en minoritet i europa, då är det bättre att de flyttar ”hem”

Pierre
Medlem

Hade det inte varit för den vita mannen så hade ni humanoider lyckats utrota er själva för längesedan.

Ni är så pass begåvade så att till och med djurlivet flyttar vart än i Afrika ni tar över.

Man förstår att ni är sionistens favoritbiovapen att totalt förstöra Europa med.

Klaus
Medlem

Vad vill de svarta och andra ras- och kulturfrämlingar egentligen i Europa?

Grottbjörnen
Medlem

Samma som i Afrika, äta o föda barn, fast här får de betalt för det

Klaus
Medlem

Namibia var tysk koloni från 1884 till 1918. De flesta kolonier blev Tyskland av med 1919 efter WK1. 1909…1908 slogs ned hereros och namas uppror, 40000 …60000 av dem dog. Det kan jämförs med britternas krig mot boerna, men i boerkrig dog myckt fler (vita) människor.
Det tyska kejsareriket blev mycket sent kolonialmakt eftersom riket grundades 1871, Bismarck var (i början) mot kolonier (han såg ingen ekonomisk fördel) och Tyskland hade ingen tillräckligt stor marin som UK, Spanien, Portugal, Frankrike och även Nederländerna. 1% av Namibias befolkning talar tyska.

Grottbjörnen
Medlem

Håller med Bismarck, det kostade mer än det smakade, men på den tiden var det väl lite prestigetävling i att kunna sätta ner flaggan på så många ställen som möjligt även om det bara var en klippa ute i havet

Klaus
Medlem

Bra sagt. Tyskland ”ägde” först bara några öer någonstans långt borta.
[För att bygga upp marin och säkra tillfarter till Weser, Elbe och Nord-Östersjö-kanalen (Kiel-kanalen) som byggdes från och med 1887 var Tyskland intresserat av den brittiska ön Helgoland, 70 km bort från fastlandet. 1890 blev Helgoland tyskt och UK fick i gengäld många rättigheter i tyska kolonier och handelsområden, bl.a. överlät Tyskland arrenderade tomter på Sansibar (som var sultanat och aldrig tysk koloni) åt UK. Tyskland bytte aldrig till sig Helgoland med Sansibar.]

Grottbjörnen
Medlem

tänk om tyskland redan i slutet av 1800-talet hade satsat mer på industrin och ubåtsflottan istället för kolonier…, enligt mig så fanns redan allt ett rike som tyskland behövde i europa, kol och stål!även om Storbritannien viftade med sina fjollvaror och kolonier

Klaus
Medlem

Fel anhående u-båtar. Den kejserliga marin började 1904 bygga u-båt (U-1). Amerikaner, britter och franskmän (dittills tekniskt ledande i u-båtsbygge) började redan före 1900 trots att den första u-båten i Tyskland byggdes redan 1850. Ryssar byggde 3 u-båtar 1904.
https://www.ndr.de/kultur/geschichte/chronologie/Das-erste-U-Boot-der-kaiserlichen-Marine,uboot592.html