NAACP: Lotterier är rasistiska

NAACP, en intresseorganisation för negrer i USA, är återigen på krigsstigen. I organisationens kikarsikte befinner sig denna gång ett ondskefullt lotteri som negrerna i USA blir beroende av.

Lotteriet som nu angrips av NAACP är ett statligt lotteri i Texas som har funnits sedan 1992 och påstås ha genererat 20 miljarder dollar i intäkter åt staten. Av intäkterna från lottförsäljningen går 63% tillbaka till lottköpare i form av vinster och 25% av lotteriets intäkter går till skolor.

En studie har visat att fattiga och arbetslösa i högre utsträckning spelar på lotterier än rikare personer som arbetar eller är pensionärer. Därför har nu NAACP, av något outgrundligt skäl, börjat ana en rasistisk komplott mot svarta. Organisationen anklagar nu det statliga lotteriet i Texas för att i sin marknadsföring rikta in sig oproportionerligt mycket på svarta, fattiga och outbildade – tre grupper som överlappar varandra en hel del.

Juanita Wallace, som är ordförande för NAACP:s lokalavdelning i Dallas, hoppas att lotteriet stängs ner. Wallace och hennes avdelning har redan börjat lobba lokala lagstiftare för att få dem att stoppa lotteriet. Även ett lokalt och kristet babtistsamfund har anslutit sig till NAACP:s kampanj.

Juanita Wallace

En talesperson för lotteriet förnekar att lotteriet är rasistiskt och professor Irwin Morris, från Marylands universitet, menar att fattiga förmodligen spelar på lotteriet eftersom de har mer att vinna på det. En annan hypotes är att korkade människor inte ser problemet i att spela bort pengar de egentligen behöver lägga på något viktigare.

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • Peter H. Norrland says:

  Det borde väl alla som kan räkna förstå att det där lotteriet är den rasistiskaste och nazistiskaste statliga folkrörelsen som någonsin existerat på denna planet!!!

  Lägg bara ihop 63% och 25% så får ni den ohyggliga spädbarnsätar-siffran 88!

  Nu är det bevisat, Obama bara MÅSTE vara NAZZZE!
  :-D

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Christian Hamilton says:

  Den här var verkligen klockren: ”En annan hypotes är att korkade människor inte ser problemet i att spela bort pengar de egentligen behöver lägga på något viktigare.”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Rebecca says:

  Intelligent…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Snake Plisken says:

  Negrerna visar åter igen hur smarta de är! Zionisterna måste jubla av denna storslagna kampanj!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Mattias S says:

  Allt för att slippa erkänna att det var deras fel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Så jobbigt det kan bli när biologiska realititer sätter käppar i hjulen för jämlikheten..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Patrik Fridén says:

  Den riktiga anledningen: http://www.iapsych.com/iqmr/fe/LinkedDocuments/lynn2010.pdf

  Sen är givetvis spel och dobbel liksom valuta- och aktiespekulation skadligt för ekonomi och folkhälsan och borde med rätta förbjudas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • johan says:

   Så allt som är skadligt för hälsan i stora mängder ska alltså förbjudas? Nä tack! Jag vill gärna fortsätta snusa ettan och dricka brännvin till sillen och surströmmingen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
 • ferdinand says:

  sätt fyr på korset. KKK

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • 11-02 says:

  dessa ”afroamerikaner” är inte bara
  kännsliga för vad de kallas, de är
  inbillningssjuka också.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *