Mytomanen Martin Karlsson

KARAKTÄRSSJÄLVMORD. Nordfront återberättar här vad Martin Karlsson berättat om sig själv i DN och bemöter vissa lögner.

Skärmdump från DN.se.

Martin Karlsson dök upp på Nordfronts radar tidigare i år då han på en obskyr vänsterblogg lanserade sig själv som ”avhoppare” från Nordiska motståndsrörelsen. Då det rör sig om en tragisk och både fysiskt och psykiskt skör människa såg vi ingen anledning till att uppmärksamma och bemöta hans uttalanden om Motståndsrörelsen. Nu har dock den judiska tidningen DN publicerat en intervju med Karlsson som innehåller absurda påståenden och bevisbara lögner.

Martin Karlssons förhållande till Motståndsrörelsen
2014 ansökte Martin Karlsson, som vid den tidpunkten kallade sig Karl-Henrik, om medlemskap i Näste 7. Redan här kan man fastslå att DN ljuger när de i ingressen påstår att Karlsson varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen i 13 år.

I Näste 7 var Karlsson inte särskilt aktiv och det finns inte något positivt att säga om hans tid i organisationen. Karlsson var under en tid med på ett fåtal aktiviteter i Näste 7 men var ingen drivande medlem. En kvinnlig medlem i Motståndsrörelsen berättar också för Nordfront att hon på den här tiden bodde i närheten av Karlsson som då bodde i Gislaved. När kvinnan och Karlsson för första gången träffades för att gemensamt åka runt och dela ut flygblad började Karlsson på en gång att överösa kvinnan med komplimanger. Så fortsatte det hela kvällen och Karlsson ville att de två skulle avbryta flygbladsutdelningen för att istället åka hem till honom och dricka sprit, vilket kvinnan inte var intresserad av. Karlsson försökte också, utan framgång, att få övernatta hos kvinnan genom att påstå att han inte vågade väcka personen han var inneboende hos då klockan hade hunnit bli halv tolv på natten. Efter aktiviteten fortsatte Karlsson att störa kvinnan via SMS och den kvinnliga medlemmen kontaktade sedermera sina överordnade och meddelade att hon inte ville ha något mer med Karlsson att göra i organisationssammanhang, vilket de överordnade hade full förståelse för.

Då Näste 7 under den här tiden befann sig inne i en svacka kom Karlsson att tillhöra Näste 2 under en period. Gruppchefen i Näste 2 hade dock svårt att få tag i Karlsson och talade endast en gång med honom över telefon. Ett tag skulle Karlsson också flytta ner till Skåne och gå med i Näste 3, men där var han bara med på en aktivitet innan han blev okontaktbar.

2016 deltog Karlsson i Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Borlänge. På eget bevåg dök han upp på demonstrationen iklädd vit skjorta och svarta byxor, vilket en gruppchef skällde ut honom för. Efter det hörde organisationen inget nytt från Karlsson innan han  på nytt började skicka in medlemsansökningar senare under året. I augusti förra året informerades Karlsson slutligen om att han inte längre var välkommen som något annat än passiv stödmedlem i Motståndsrörelsen på grund av sitt tidigare beteende.

Karlsson har alltså aldrig varit aktivist i Motståndsrörelsen, han har bara sporadiskt under strax över två års tid försökt att bli aktiv medlem men misslyckats och gjort sig ovälkommen i organisationen. Man skulle alltså mer korrekt kunna beskriva Karlsson som en misslyckad och utesluten medlem snarare än en avhoppare som på eget bevåg lämnat rörelsen.

Mytomanen Martin Karlsson
Twitter skriver Martin Karlsson att alla ”nazzar” borde ”låsas in”. Ändå ska han själv, enligt intervjun med DN, inte ha polisanmält flera dödshot som ”nazister” sägs ha skickat till honom.

— Det senaste hotet fick jag i går, då skrev en av NMR:s toppar på Facebook att jag borde dö. En annan har sagt att jag borde få halsen avskuren. Jag sparar allt. En dag går jag kanske till polisen och då har jag svart på vitt, påstår Karlsson utan att bli ifrågasatt av Pascalidou eller DN.

Till saken hör också att Karlsson tidigare har ljugit om att en medlem i Motståndsrörelsen skickat tio meddelanden till honom fast denne endast skickat ett meddelande med en enkel fråga för att få en sak verifierad. Skärmdumparna som motbevisade den lögnen visar också hur Karlsson i november förra året uttryckte ånger över att han på grund av sjukdom inte kunde delta på demonstrationen i Stockholm. Samtidigt påstår Karlsson nu till DN att han redan på första maj det året hade slutat sympatisera med nationalsocialismen, ett påstående som också motsägs av det faktum att han ansökte om medlemskap i Motståndsrörelsen men nekades detta i augusti.

I DN:s artikel framför Karlsson också helt galna påståenden som att en medlem i Motståndsrörelsen som äter pizza riskerar att bli mördad av sina kamrater:

— Sedan åt vi bara svensk husmanskost, aldrig utländsk mat. En gång när jag var stressad råkade jag äta en pizza och fick så dåligt samvete, jag var rädd att de skulle få veta det och ha ihjäl mig. Det första jag gjorde när jag lämnat var att ta en pizza och en coca-cola.

Martin Karlssons egna beskrivning av sitt liv
Det som antagligen håller högst sanningshalt i DN:s intervju är beskrivningen av Martin Karlsson som en person med en trasig bakgrund.

— Jag växte upp i en familj som var Jehovas Vittnen. Det var en väldigt låst tillvaro och pappa var väldigt kontrollerande. När jag som sextonåring sa att jag ville lämna Jehovas vittnen tog han fram en resväska och beordrade mig att packa och försvinna. Så hamnade jag i ett familjehem, påstår Karlsson i DN-intervjun.

Vidare berättar Karlsson om att han blev ”illa tilltygad” i ett bråk med en invandrare. Faktum är att han i sin kontakt med Motståndsrörelsen uppgett att det var den händelsen som fick honom att ”vakna upp” politiskt. Åtminstone tidigare var Karlsson, på grund av den misshandel, beroende av en inopererad pump som reglerade trycket i hans hjärna för att han skulle överleva. Huruvida den hjärnskadan kan förklara Karlssons låga intelligens, hans hastigt skiftande av lojaliteter och den allmänt obstinata personligheten är inte medicinskt fastställt men en hypotes Nordfront ser som sannolik.

För lite mer än en månad sedan övervägde Martin Karlsson självmord – nu har DN slagit klorna i honom.

Karlsson bekräftar också för DN att han efter att han lämnat Motståndsrörelsen sökt psykisk vård. Men ändå väljer Bonniertidningen att hänga ut denna uppenbart psyksjuka individ och låta honom berätta sina absurda historier.

I sin ungdom brukade Karlsson, om man får tro hans egna ord, åka runt i en raggarbil och ropa ”jävla negerjävel” och ”åk hem era as” till invandrare på stan. Även ord som ”sionistfittor” och ”judesvin” använde Karlsson. När han var 17 år misshandlade han tillsammans med sex andra personer en homosexuell 16-åring så illa att denne nästan dog.

Karlsson påstår också att han varit aktiv inom Nationalsocialistisk front (NSF) och skickat brev med tvättmedel till människor han ville skrämma.

— I början var jag bara rasist. Sen började radikaliseringen som pågick i sex, sju år. Jag hängde på NSF (Nationalsocialistisk front). De utnyttjade oss yngre som inte fanns i polisregistret som springpojkar. Vi fick göra skiten de inte ville. Affischera. Kasta sten genom fönster. Skicka hotbrev. Fylla kuvert med tvättmedel och skicka till folk. Med radikaliseringen kom de nya orden. Som sionismen. Då blev man mer hatisk mot judar och rasfrämlingar. Allt var judarnas fel, säger han.

Karlsson talar också om ett odefinierat ”vi” som han själv ingår i och berättar där hur han ska ha hotat barn.

— Vi förstörde folks egendom. Vi hotade våra meningsmotståndare genom deras barn. Du kommer åt dem djupare så. Vi tog sönder barnens cyklar. Vi visade att vi visste var deras barn gick på dagis. Vi följde efter dem när de lämnade och tog bilder på barnen som vi skickade hem till dem.

Trots detta säger Karlsson till DN att han idag ser sig själv som en lämplig person för att på skattebetalarnas bekostnad åka land och rike runt och föreläsa om rätt och fel för skolbarn. För det är ju ”nazismen” som det är något fel på, inte människan Martin Karlsson. Åtminstone om man frågar Alexandra Pascalidou och hennes arbetsgivare…

Martin Karlsson – en person som ”lämnat hatet” enligt DN, men ändå vill misshandla de som sympatiserar med riksdagspartiet SD och vill ge ”nazister” lunginflammation.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

24
Lämna en kommentar

Please Login to comment
17 Comment threads
7 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
EricNicklasMartinRagnarKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Serbisk Sverigevän
Medlem

”den kvinnliga medlemmen kontaktade sedermera sina överordnade och meddelade att hon inte ville ha något mer med Karlsson att göra i organisationssammanhang, vilket de överordnade hade full förståelse för.”

Kolla vänster”journalister” hur man löser trakasserier inom en organisation.

_DH_
Medlem
_DH_

Detta ter sig som en utmärkt person att göra självmål, spelandes för Exit, eller vad för organisation som nu står för detta avhopperi. För det blir ju då uppenbart för allmänheten att de mörka antinationalistiska krafterna befattar sig med vilken galning som helst i sökandet efter något att smutskasta Motståndsrörelsen med.

Jakob
Medlem

Det är lågt, rigtigt lågt av gammelmedia att använda någon som helt tydligt har personliga / psykiska problem för att försöka svartmåla Motståndsrörelsen, detta dessutom till trots att mannen blivit utesluten av rörelsen. Patetiskt. Som vanligt.

Maria
Medlem

Men är det inte väldigt typiskt för just Pappscallen då. Jag har hela dagen läst hennes lågbegåvade tweets om hennes välgörare.

nu är kultureliten dyngkåt
https://twitter.com/evgud/status/929388608380948480

https://twitter.com/LinneaEngstrom/status/929640383029661696

även judar får möjlighet att tycka synd om sig själva än en gång

https://twitter.com/kommitten/status/929641801769680896

https://twitter.com/jonnasima/status/929639110066753536

Alexandra tycker att sin egen artikel är fantastisk i pappersformat
https://twitter.com/pascalidou/status/929618162601033728

https://twitter.com/pascalidou/status/929429359647105024

I den tweeten får hon svar på tal om hur hat kan existera helt fristående från människor

https://twitter.com/pascalidou/status/929429359647105024
https://twitter.com/janitasundblad/status/929384201316683776

https://twitter.com/VirkKashif/status/929291581953400832

André Devecseri
Medlem

Att han har en trasig bakgrund kan jag mer än väl relatera till, men det ger inte honom rätten att trakassera organisationskamrater eller hävda att dessa dödshotat honom när saa inte är fallet.

Hans tvaa nedersta tweets är inte ens värda en kommentar.

Om du läser detta Martin: utan att angripa din person borde du ha laatit bli att beblanda dig med oss fraan första början. Du framstaar i bästa fall som en hollywoodnazist och dessa gör mer skada än nytta för vaar sak.

Susanne Stenberg
Medlem

Denna individ är ingenting.
Så djävla kaxig på Twitter men en fet nolla i verkligheten.

Honom fick man tyvärr genomlida.
En äcklig lögnare.

Tvi.

André Devecseri
Medlem

Kände du honom?

Susanne Stenberg
Medlem

Var med i samma näste.
Och han var en plåga sen dag ett. En mycket lustig figur.

Anders Jonsson
Medlem

Är JUDE-DN helt sinnesslöa som publicerar sådan uppenbar dynga?

Bara positivt för oss att dom är så jävla lögnaktiga!

Maria
Medlem

Det är ytterst få som kollar upp vad som är sant och inte och det är modernt att outa nazister nu och då gör DN vad som förväntas och Pappscallen skriver gärna.

Fredrika
Medlem

Sinnesslöhet är det inte. Istället ett taktiskt kampanjjournalistiskt tilltag i judarnas kamp mot alla former av samhällsförbättring.

Peter H. Norrland
Medlem

Att citera Emil Hagberg kan väl aldrig bli mer passande än nu!

Killen beter sig ju, som man på det engelska språket kallar för ”Slightly retarded”!

Joss
Medlem

Svennsons kommer läsa artikeln därför att det är kittlande att läsa om nazister. ”Såhär avskyvärt bär de sig åt” ungefär. Vilket är fascinerande. Samtidigt kommer det att roa dem att se någon som är fet och ser litet tappad ut, människor tycker om att skratta åt, haha, såna patetiska förlorare nazister är. Men, samtidigt blir ju fler och fler ”vakna”, fler och fler stödjer Motståndsrörelsen, demonstrationerna blir större och större. Vilket gör att förr eller senare kommer svenssons få höra verkliga företrädare för organisationen. Vilket kommer vara en shockerande skillnad, jämfört med den bild gammelmedias målat upp med såna här… Läs mer »

.db.
Medlem

Det enda som hägrar denne är pengar.
Att få sitta i morgonsoffor med en tår i ögat samt ljuga lite.
Så jävla patetiskt så kräkreflexen gör sig påmind. :-/

Jeff Hede
Medlem

Aldrig träffat eller ens hört talas om den här killen och jag har om ett par månader varit i Motståndsrörelsen i tio år och innan dess var jag med i Nationaldemokraterna i cirka fyra år. Men det här snubben verkar det ju mest vara synd om, han tycks ju inte må bra. Om du läser det här, så se för tusan till att söka hjälp! Lycka till!

Fredrika
Medlem

Jag tycker att det är lite konstigt att han passerade intagningskontrollen om han är så här tokig. Men han blev ju avpolleterad efter ett tag, så avstyrningsmekanismen har fungerat bra.

Karl-Путин A
Medlem

På bilden: Lögn”snillen” filosoferar.

Har inte Plaskalido yrkesförbud i Sverige efter alla sina tvivelaktiga bravader?

André Devecseri
Medlem

Yrkesförbud? Det är ju rena rama gräddfilen som gäller för hennes sort i Sverige av idag.

Ragnar
Medlem

Folkslaget som jobbar på DN har i alla tider varit experter på att hitta svaga människor som dom kan utnyttja.

Grottbjörnen
Medlem

”— Vi förstörde folks egendom. Vi hotade våra meningsmotståndare genom deras barn. Du kommer åt dem djupare så. Vi tog sönder barnens cyklar. Vi visade att vi visste var deras barn gick på dagis. Vi följde efter dem när de lämnade och tog bilder på barnen som vi skickade hem till dem”

Låter snarare som AFA och polisen i ett nötskal

Nicklas
Medlem

hej! vill skriva lite om den där martin karlsson eller karl hendrik som han hette förr..det hela började i gymnasiet då jag fick träffa martin karlsson för första gången, på den tiden var han väldigt manipulativ ljög om i stort sätt allt från himmel till jord för att söka uppmärksamhet. på den tiden gick vi fordonslinjen ihop och martin hade väldigt svårt att hitta sin plats…han blev som han umgicks helt enkelt…hösten 2008 hade jag en bekant som martin brukade terrorisera med att låna telefon eftersom han inte hade råd och skaffa en själv. men till slut tröttnade den människan… Läs mer »

Nicklas
Medlem

nån borde seriöst kontakta tv4 å få dem å konfrontera det psykfallet

Anders Jonsson
Medlem

JUDARNA har i dag även låtit denne psyktrasige man sitta å ljuga i TV4 soffan.

Äckligt!

Eric
Medlem

Låt oss inte sjunka till samma låga nivå som DN och TV4 genom att hetsa upp oss för mycket över denna bagatell. Jag tror det är uppenbart för vilken icke upplyst person som helst att detta endast är i syfte att skapa negativ publicitet för NMR och att denne inte på något sätt skulle kunna återspegla nån form av representation. Låt DN och TV4 göra bort sig totalt i sin desperation att försöka klämma åt NMR.