Muslimsk lärarstudent får fängelse för förberedelse till terrorbrott

INRIKES. Den muslimska lärarstudenten som åtalades den 7 april för förberedelse till terrorbrott har nu fått sin dom. Fem års fängelse för att ha införskaffat beståndsdelar till en bomb.

I dag kom domen mot den 20-åriga muslimska lärarstudenten som åtalades i början på april för förberedelse till terrorbrott. Han ska under en tid ha införskaffat en mängd olika produkter som tillsammans kan användas för att bygga en bomb. Bland annat rör det sig om aceton, tryckkokare, ljusslingor och rundkulor av stål. När polisen återskapade dokument i mannens telefon hittades flera beskrivningar om hur man tillverkar en bomb i hemmet.

Förutom att han införskaffat beståndsdelar och beskrivningar till att tillverka en bomb ska mannen ha försökt ta sig till Syrien för att ansluta sig till Daesh/IS. Men båda gångerna stoppades han i Turkiet och skickades tillbaka till Sverige.

— Min uppfattning är att han skaffat, förvarat och sammanställt vätskor och föremål för att kunna göra och sedan spränga en självmordsbomb i avsikt att bli en martyr. Den brottsliga gärningen som förberetts har allvarligt kunnat skada Sverige, sa åklagaren Ewamari Häggkvist om fallet.

Den muslimska lärarstudenten dömdes till fem års fängelse för förberedelse till terrorbrott. När han skulle ha genomfört den förmodade självmordsbombningen är fortfarande oklart.

Källa:
Fängelse för förberedd terrorbomb

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments