Muslimer i Uddevalla vill ha skattefinansierad moské

UDDEVALLA. Under fredagen arrangerade Islamiska centret en demonstration på torget i Uddevalla. Syftet var att betona sitt behov av en större lokal, som delvis ska fungera som moské.

“Jalla, jalla, en moske för alla” var ett populärt slagord under demonstrationen.

I Uddevalla har stadens muslimer expanderat i antal och kräver nu därmed en större lokal – ett problem som de anser att kommunen bör åtgärda. Islamiska centrets sekreterare i Uddevalla, Feysal Reerabdullah, säger följande till P4 Väst:

— Vi vill visa vår närvaro. Vi har sett att flera invånare flyttat till kommunen, och utrymmet vi har idag räcker inte till. Vi vill poängtera att vi finns, och att vi vill bygga en moské.

Demonstrationen arrangerades av Islamiska centret i fredags runt lunchtid i centrala Uddevalla, alldeles bredvid en stor julgran som står på stadens torg. Under demonstrationen hölls ett tal och man passade även på att utföra en gemensam fredagsbön.

På sociala medier är det många som är kritiska till muslimernas demonstration och hur Islamiska centret flyttar fram sina positioner i samhället. Polisen bekräftar dock att Islamiska centret hade giltigt tillstånd för att utföra sin demonstration.

Reerabdullah hävdar att den befintliga lokalen är för trång och att somliga muslimer blir tvungna att be utomhus. Detta var också Reerabdullahs främsta ”argument” till att Uddevallas skattebetalare skulle bistå med en ny muslimsk lokal.

Kommunen i Uddevalla är däremot inte av samma åsikt i frågan. Ingemar Samuelsson (S), som är kommunalråd i Uddevalla, säger följande:

— Vi bygger inga enskilda samlingslokaler till föreningar. De får hyra in sig på likvärdiga villkor. Vi har försökt hitta lokaler som passar, men inte hittat någon rymlig sådan till en prisbild som föreningen har råd med.

Samuelsson berättar att kommunen har varit i kontakt med Islamiska centret tidigare. De känner till problemet om det trånga utrymmet, men anser inte att detta är kommunens ansvar.

Nordfront har försökt nå Feysal Reerabdullah för att ställa några frågor, dock utan framgång.

Källa:
Islamiska centret demonstrerar på torget i Uddevalla
Muslimer fyllde torget i Uddevalla – ”Jalla, jalla, en moské för alla”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SigfridValhallaTorkelssonHenke HimmlärRamon Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
.db.
Medlem

Ytterligare skräpfolk som vill flytta fram sina positioner i Sverige.
Det straffar sig. De ges lillfingret och de tar hela handen. Man hoppas att de som slutligen beviljar detta får sig en rejäl berikning i negativ form. För dem…
Tre mögliga lingon.

Henke Himmlär
Medlem

Ja hehe..

De som tycker att det är mycket nu…vänta bara 10 år till…och sedan ytterligare 10 år! :-)

På sätt och vis kan jag tycka det är roligt att de 100% svenskar som röstade på förrädarpartierna i riksdagen (och Fi) får vad de förtjänar. Som man bäddar får man ligga!

Vi får se i september. Jag har sympati för er som då röstar på Motståndsrörelsen. Jag kommer också välja att rösta på det enda nationalistiska alternativet, men de svenskar som inte gör det kommer jag fortsatt ha noll sympati för.

Karl-Путин A
Medlem

Mmmmmmmmmm… vilken härlig bild (om man är bög) Sniffa röv samtidigt som man försjunker i helt andra tankar.
comment image

Ramón Mercader
Medlem

Vad har bilden du länkade med bögar och röv att göra?

Henke Himmlär
Medlem

Jag tror du får svaret om du tittar på bilden i artikeln där mussarna ligger på alla fyra.

Ramón Mercader
Medlem

Ja, den bilden är en helt annan femma.

Torkelsson
Medlem

”Hade giltigt tillstånd”, och fick därmed vara ifred från polisens trakasserier, vill minnas att det ganska nyligen hölls en tillståndsgiven demonstration i Göteborg, där deltagarna var minst sagt trakasserade av oordningsmakten.

Valhalla
Medlem

Muslimerna har samma strategi i alla länder de invaderar: skaffa så många barn de hinner med, leva på bidrag, ställa krav och undertrycker sitt hat mot landets befolkning tills de blivit nog många. Sedan startar de en mordvåg, tar över makten och inför sharielagar.

Sverige tar muslimerna över utan motstånd och får/fick i stället hjälp av Reinfeldt, Löfven,Björklund, Fridolin och Annie Lööf. Dessa femtekolonnare är folkförrädare och tänker alltid främst på att uppfylla muslimernas önskningar och struntar i svenskarna och invandringens hemska konsekvenser.
Etablissemanget är psykiskt sjuk.

Karl-Путин A
Medlem

Glöm inte den rosa elefanten i porslinsskåpet.

Sigfrid
Medlem

Patrasket som kommit hit kräver bara mer och mer och har inte en tanke på att göra rätt för sig.Dom kommer att äta oss ur huset om inget radikalt sker inom snar framtid.Folkförrädarna som styr vårt land måste omgående ersättas av riktiga svenskar som ser till svenskens överlevnad i första hand.

Karl-Путин A
Medlem

I Göteborg fick muslimerna en tomt värd tiotals miljoner kronor vid Ram(adan)berget som tack för att fyra muslimer hade tänt på ett diskotek som skördade 63 liv och och skadade ytterligare 200 ungdomar. Själva moskén bekostades av bla Saudiarabien.