Musikpremiär: Moder Svea

MUSIK. Studio Bothnia presenterade under kvällen låten ”Moder Svea” med Marita Andersson. Enligt Holmqvist och Eklund en början på en musikalisk expandering av den norrländska medieverksamheten.

Det var under säsongspremiären av det norrländska webbtvprogrammet Studio Bothnia som det nya projektet presenterades. Marita Andersson, välkänd och omtyckt skribent för Nordfront, har en lång erfarenhet inom musikbranschen bakom sig. Nu har hon använt sina talanger för att skapa ny, nationell musik.

I Studio Bothnia berättar Marita att texten till låten från början är skriven av Bo Nilsson och att hon upptäckte den av en slump i när hon gjorde research till ett artikelporträtt av veteranen Nilsson i samband med att han kandiderade till Bodens kommunfullmäktige åt Nordiska motståndsrörelsen förra hösten.

Marita frågade då Nilsson ifall hon kunde göra något musikaliskt av texten, vilket han tyckte var en bra idé. Efter att ha skrivit musik och en refräng skapades låten som under kvällen hade världspremiär, tillsammans med en musikvideo som redigerats och producerats av Andreas Holmwall.

— Det här är bara början. Vi hoppas med hjälp av all den fina utrustning vi kunnat köpa in tack vare våra tittare kunna skapa mer musik, mer sund kultur och expandera vår verksamhet ytterligare, berättar Studio Bothnias Simon Holmqvist för Nordfront.

Se musikvideon på Youtube:

Lyssna på låten på Soundcloud:

Se också intervjun med Marita Andersson i senaste avsnittet av Studio Bothnia.

Hjälp till att sprida låten på sociala medier och på streamingstjänster. Stöd också Studio Bothnias tv- och musikverksamhet genom donationer på Swish: 0702518079.

Den som vill donera större summor (över 5 000 kronor) ombeds att kontakta Robert Eklund först på robert.eklund@nordfront.se.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LottaFredrikaGunnarTobiasCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Starkt, vackert, känslosamt och revolutionärt!

Suveränt bra sjunget av Marita Andersson, och tack till alla andra som medverkat i musikprojektet.

Mycket mycket bra!

Caesar-Aurelius
Medlem

Vacker röst & vacker låt!

Tobias
Medlem

Vacker låt,och bra framfört av Marita,HS

Gunnar
Medlem

Mycket vackert och bra. Ser fram emot att höra mer!

Fredrika
Medlem

Hjälp, vad bra! :O Så Marita är inte ”bara” en av Nordens bästa journalister, utan en av de bästa sångerskorna också? Ska det hålla på så här har jag snart en ny favoritsångerska. Hejdå Lisa Gerrard.

Lotta
Medlem

Jättebra! Älskar Maritas vackra röst 🌼