Multikulti-brottsligheten kan tvinga Volvo till utlandsflytt

INRIKES. I ett uttalande i Svenska Dagbladet Näringsliv berättar Volvos VD Håkan Samuelsson att företaget har svårt att få tag i utländska specialister på grund av den höga brottsligheten i Sverige och att de kan behöva överväga att flytta företaget utomlands.

Volvos VD Håkan Samuelsson berättar nu i Svenska Dagbladet Näringsliv att företaget har svårt att rekrytera utländsk arbetskraft i form av tekniska specialister och ingenjörer. Problemet ska delvis bero på den höga brottsligheten i Sverige som gör att de utländska specialisterna tvekar att flytta till Sverige och Göteborg.

Andra faktorer som bidrar till att utländsk kompetens drar sig från att flytta till Sverige är bristen på bostäder och skolor.

— Vi bygger bilar, vi kan inte lösa det här problemet, säger Samuelsson.

Samuelsson utesluter inte att företaget kanske kan komma att tvingas överväga att flytta huvudkontoret utomlands om inte situationen förbättras.

Polischefen för Storgöteborg, Erik ”Erik Syd” Nord, har reagerat på Samuelssons uttalande och avfärdar det med att ”det är orättvist”.

— Situationen är generellt sett inte så dålig, säger Nord. Det som är normalt på andra håll i världen får oförtjänt stor uppmärksamhet i Sverige.

Enligt polischefen har Samuelsson tagit för stort intryck från sociala media, som han säger ger en förvrängd bild av situationen.

— Till och med sådana personer som Håkan Samuelson får sin information från vad de läser på Facebook och Twitter. Det betyder inte att det är sant, säger Nord och tillägger att Göteborg är en ganska säker stad om man jämför med många andra städer i världen.

Även statsminister Stefan Löfven har uttalat sig och lovar sin vana trogen att bygga fler bostäder, förbättra skolan och bekämpa brottsligheten.

Göteborg har länge dragits med stora problem vad gäller brottslighet. I augusti 2018 drabbades staden till exempel av ett massivt utbrott av skadegörelse i form av dussintals bilbränder såväl som flera anlagda bränder i byggnader. I augusti 2016 dog en 8-årig pojke av en handgranat som kastades in genom sovrumsfönstret där han låg och sov.

Vissa områden i Göteborg har beskrivits som ”no-go zoner” med hög kriminalitet och fattigdom som utgör grogrund för så kallad religiös extremism.

Källa:
Volvo CEO laments Sweden’s high crime rate, says company might move its HQ abroad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Det finns alltså ingen svensk specialistkompetens utan man måste söka dessa utomlands. I samma andetag beklagar man sig över den höga brottsligheten. När går flytten?
Och denna politruk vid namn N*** är en gynnad hantlangare som verkar bry sig mer om att upprätthålla ett system som inte har det minsta med verkligheten att göra.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Det är härligt att se hur ”Syd” vänder upp sitt arsle totalt för makten. Han gör politiska utspel som en polischef inte skall göra. Därutöver så jude-ljuger han flagrant. Han är dessutom dum då han inte förstår att han binder sig själv till galgen, samt obildad, då det är allmänt känt att förrädare alltid behandlats så.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

I vilka länder letar Volvo personal? Somalia? Kongo? Afghanistan? Många tyskar och andra européer vet att det svenska samhället blev sämre pga massinvasionen av kultur- och rasfrämlingar. De har ju i Tyskland samna skit mångkulturvåldtäkter och kriminalitet. Lön skulle inte vara bättre om man inte är superspecialist, och firman vill helst ha personal som är billigare än svenska arbetare och ingenjörer. Dessutom måste man lär sig svenska. Men i Sverige straffas man (ännu) inte med många år fängelse om man tvivlar på förintelsen. Till vilket land skulle Volvo flytta? Jag kan tänka mig att Volvo flyttar till USA eller ett… Läs mer »