MP ville se Annie Lööf som statsminister – men M vägrade

REGERINGSKAOS. Enligt nya uppgifter hade Miljöpartiet kunnat tänka sig ett regeringssamarbete med Alliansen, bara Annie Lööf var statsminister och inte Ulf Kristersson. Moderaterna ska dock ha blockerat en sådan lösning under regeringsförhandlingarna.

Det så kallade regeringskaoset verkar inte ha något slut. Under gårdagen meddelade Centerpartiets Annie Lööf att hon ger upp sitt sonderingsuppdrag, och under dagen meddelade riksdagens talman Andreas Norlén att han kommer att nominera Stefan Löfven (S) som statsminister inför kammaren.

Men det hade kunnat sluta annorlunda, åtminstone om man får tro den judiska tidningen Expressen. Tidningen skriver om att man fått uppgifter från både Miljöpartiet och Centerpartiet om att MP hade kunnat tänka sig att ha ett regeringssamarbete med Alliansen. Det krav som ställdes var att Annie Lööf skulle vara statsminister, och inte Ulf Kristersson (M).

Problemet var bara att Moderaterna vägrade att släppa statsministerposten till Lööf, varför parterna aldrig lyckades komma överens.

— En sådan konstellation är inte en framkomlig väg. Socialdemokraterna har sagt att de kommer att fälla alla regeringar de inte leder och skulle fällt den tillsammans med V och SD eftersom de tre partierna har majoritet tillsammans, kommenterar en anonym M-källa till Expressen.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin har tidigare aldrig uttryckt att de vägrar ett samarbete med en alliansregering, bara att de inte kommer att stödja Kristersson som statsminister.

Under en av de otaliga presskonferenser om regeringsbildningen som partiledarna hållit under hösten sammanfattade Fridolin partiets hållning till Moderaterna:

— Politiskt har vi sett att Moderaterna har rört sig allt längre från Miljöpartiet vad gäller miljöpolitik och medmänsklighet. Och i dag blev det tydligt att det är den konservativa högerfalangen som nu styr Moderaterna.

Källa:
MP:s ultimatum: Annie Lööf som statsminister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Karl-Путин A says:

    Annie Lööf, även kallad ”Agent Orange”, kan även jämföras med en vinbox. Den första veckan flödar det ur den och skänker bara glädje, men när den sinar och blir tom på vällustskapande vätskor så förpassas den till sophinken.

    Skillnaden är att en tömd vinbox gör nytta i sopförbränningen, medan en avpolletterad politiker fortsätter att parasitera på svenska skattebetalare livet ut och långt därefter.

    Vi får väl se om Wallenberg & Co kan lyckas recycla henne.


  • Lämna ett svar