Motståndsrörelsens första maj-demonstration har fått tillstånd beviljat

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsens ansökan om att demonstrera i Borlänge på första maj har idag beviljats av polisen.

demo_borlänge1-460x253

Tillståndet Dalapolisen har gett Motståndsrörelsen accepterar den föreslagna tiden, samlingsplatsen samt färdvägen. Däremot har polisen, med hänvisning till säkerhetsskäl, avslagit ansökan om att avsluta sammankomsten på Sveatorget. Istället vill polisen att demonstrationen avslutas i Liljeqvistska parken, som ur Motståndsrörelsens synvinkel passar ändamålet men inte är det torg vi ansökt om.

Då polisen valt att godkänna alla andra partiers demonstrationer och motdemonstrationer exakt enligt deras önskemål, trots att Motståndsrörelsen var först med att skicka in en ansökan och vi i vår ansökan anpassat våra tider så att både vi och Socialdemokraterna skulle kunna använda Sveatorget – kommer vi av principskäl att se över möjligheten att överklaga polisens beslut på denna punkt.

Oavsett hur det går med överklagan så kommer demonstrationen att äga rum. För mer information om demonstrationen, läs denna informationsartikel och följ Nordfront!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments