Motståndsrörelsen ”störde” ABF-seminarium – genom att befinna sig i publiken

ALMEDALEN. Att befinna sig i publiken är ”hotfullt” och ”konfrontativt”. Det säger Fredrik Pettersson från ABF Sörmland som påstår sig tro på ”det demokratiska samtalet”.

Den våldsbejakande vänsterextremisten Showan Shattak höll föredrag hos skattefinansierade ABF.

Under dagen ska ett antal medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen ha befunnit sig utanför ABF:s tält i Almedalen. Kort därefter läggs en artikel upp på Sveriges Radio som påstår att ”nazister störde ABF-seminarium i Almedalen”.

– De trängde sig in i publiken. De var närgångna med sina kameror, och väldigt hotfulla och konfrontativa i synnerhet efter panelen, säger Fredrik Pettersson från ABF Sörmland till Sveriges Radio.

På vilket sätt personerna ifråga varit ”väldigt hotfulla och konfrontativa” framgår inte av Petterssons utsago och Sveriges Radio bemödar sig heller inte om att fråga efter detaljer. Fredrik Pettersson antyder dock i intervjun att det var på grund av deras existens i sig.

— Då kommer människor som får oss att tänka på: Är de visiterade, har de vapen, kommer de att angripa oss verbalt eller rent fysiskt?

Den som bjudits in av ABF för att tala om ”det demokratiska samtalet” var Showan Shattak som har kopplingar till Antifascistisk Aktion. Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsen försökte prata med Showan som dock inte vågade ta debatten.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LottaPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Sök hjälp för din ”nazist”-fobi din dumma sosse.

Lotta
Medlem

Haha, så patetiska dem är!