Motståndsrörelsen på Degeberga marknad

Av ,
Nordiska motståndsrörelsens ledare
33

Under helgen fanns Svenska motståndsrörelsen representerad med marknadsplats på Degeberga marknad i Kristianstads kommun.

10:30 på lördagen samlades glada aktivister från Motståndsrörelsens tredje näste under en gråmulen himmel i den lilla orten Degeberga för att ordna allt inför den kommande marknadsdagen. Presenning lades på plats, Organisationens fana hängdes upp, flygblad, böcker och skrifter radades upp och skyltar tillverkades för att allt skulle bli så bra som möjligt tills marknaden öppnade upp portarna för besökarna. Kort efter öppningen anlände också kamrater från Näste 2 för att hjälpa till. 

Samtidigt som marknadsbesökarna kunde gå fram till ståndet för att köpa skrifter och böcker med sunt innehåll, delades flygblad ut i gången framför ståndet. Det dröjde inte länge förrän marknadens ansvariga var på plats och sa åt Motståndsrörelsens aktivister att de inte fick dela ut flygblad ute i gången utan fick hålla sig på sin plats som de betalat för. De ville också att Tyrrune-fanan skulle plockas ned. Efter viss argumentation gick aktivisterna med på att sluta dela blad utanför ståndet men vägrade att plocka ner fanan. 

Försäljningen gick helt okej då en del skrifter såldes och diskussioner fördes med många människor, såväl positiva som negativa. Efter en stund kom marknadsledningen återigen. Nu hade de helt plötsligt kommit på att Motståndsrörelsens bord skulle packas ihop då det enligt marknadens regler var förbjudet att sälja eller skylta med saker som hade ”rasistiska förtecken”. Detta direktiv följdes inte riktigt lika snällt och lydigt av nationalsocialisterna. Det argumenterades fram och tillbaka men mannarna vek sig inte en tum. Marknadsledningen erbjöd pengarna tillbaka men inte heller detta bud kunde accepteras, vilket resulterade i att ståndet fick stå kvar och försäljningen kunde fortsätta. 

Snart blev vädret betydligt sämre och regnet kom. Detta gjorde tyvärr att antalet besökare minskade drastiskt och ett par lugna eftermiddagstimmar skulle följa. Att träffa kamraterna, och speciellt då det är mer än ett näste inblandat, är alltid lika trevligt och även under dessa timmar var humöret på topp och många trevliga samtal fördes aktivisterna emellan. 

Marknadsledningen kom tillbaka en tredje gång. De påstod att folk hade klagat och att en av våra aktivister hade blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp efter en diskussion med en antivit. De försökte nu köpa ut aktivisterna genom att erbjuda dubbla pengarna tillbaka, d.v.s. 1200kr om de bara packade ihop och åkte hem. Det handlade nu inte enbart om att de inte tillät ”rasistisk” försäljning utan också om att Degeberga marknad inte tillät några politiska produkter överhuvud taget. Även detta bud fick avslag – Motståndsrörelsen behöll sin plats. 

Runt 18-tiden då regnet öst ner i flera timmar och besökarantalet på hela marknaden varit riktigt dåligt under en längre tid så började det att diskuteras om söndagens aktivitet skulle genomföras eller om man skulle nöja sig med att vara på plats under lördagen. Ett par motståndsmän beslutade sig för att gå bort till marknadskontoret. Syftet var dels att anmäla att det fanns andra marknadsknallar som sålde politiska produkter med Che Guevara på och dels för att se hur mycket marknadsledningen var beredda att betala för att slippa Motståndsrörelsens närvaro dagen efter.

Che Guevara brydde de sig inte om, tydligen gick det bra med detta politiska budskap eftersom det inte var i bokform utan tryck på textilier. Ändå skulle det inte vara godkänt om Motståndsrörelsen plockade bort all litteratur och enbart sålde fanor. Anledningen till att Che Guevara tilläts att säljas berodde helt plötsligt på att Che var sydamerikan. Degeberga marknad tillåter alltså bara politiska produkter om de är tryckta på tyg och innehåller sydamerikaner.

Förhandlingen gick bättre. 1850kr erbjöds Motståndsrörelsen för att fullfölja dagen men inte återkomma dagen efter. Det hade inte varit några som helst bråk under hela dagen och aktivisterna hade varit väldigt skötsamma och till och med accepterat att inte dela några flygblad utanför ståndet. 1850kr var alltså marknadsledningen beredda att betala för att hindra spridandet av sanningen till marknadsbesökarna. Det resonerades kring att för nästan 2000kr blir det en hel del flygblad tryckta och med tanke på det tidigare nämnda dåliga vädret sågs detta som en bra uppgörelse. Det skakades hand på det hela och aktiviteten kunde lugnt pågå ytterligare en timme innan det var dags att packa ihop och avrunda dagen. 


En av de marknadsansvariga som försökte stoppa aktiviteten.

När pengarna skulle inkasseras hade helt plötsligt marknadsledningen ångrat sig. De hade då pratat med polisen och fått berättat för sig att inte en krona skulle behöva betalas ut, istället skulle polisen skulle finnas på plats under söndagen och avhysa aktivisterna. Att det gjorts upp ett muntligt avtal tidigare ignorerades fullkomligt. Likaså de erfarna aktivisternas löften om att polisen inte kommer kunna göra någonting åt deras närvaro. Efter denna brist på moral från de ansvariga för marknaden var det inget svårt beslut att ta att aktivitet och försäljning skulle hållas även dagen efter. Nu handlade det om princip.

En god natts välbehövlig sömn följde innan det på söndagsmorgonen åter igen var dags för samling. På plats kunde det konstateras att de ansvariga för marknaden hade rivit ner delar av marknadsståndet för att förhindra Motståndsrörelsen att verka under dagen. Detta skulle dock inte bli något hinder utan istället improviserades en lösning ihop så att ståndet kunde nyttjas ändå.


Aktivister hjälps åt att återuppbygga marknadståndet som de ansvariga saboterat.

Innan dagens försäljning ens hade kommit igång kom en polis till platsen tillsammans med en av de marknadsansvariga. Till den marknadsansvariges stora förfäran uppträdde polisen mycket korrekt och gjorde absolut ingenting för att hindra representanterna från Motståndsrörelsen. Polisen konstaterade istället att de brukar sköta sig och har bra koll på var lagens gränser går någonstans. Med svansen mellan benen fick därför marknadens representant kräla tillbaka till grottan hon kom ifrån och var inte till besvär fler gånger.

En annan ur marknadspersonalen som strax efter denna bilden skamsen skulle lämna Motståndsrörelsen ifred.

Försäljningen kom igång och med betydligt bättre väder var också besökarna desto fler. Flygblad började också delas ut åter igen utan problem fram till 14-tiden på eftermiddagen när det togs ett beslut om att snart avsluta dagen. Men ett par aktiviteter till fanns planerade innan dagen var helt slut. Först bestegs en hög backe med utsikt över hela marknadsområdet. Här poserade aktivisterna en stund med fanor synliga för alla marknadsbesökare.


Med utsikt över marknaden.

Efter alla gått ner igen avslutades helgens aktiviteter med en större flygbladsutdelning. Med fanor i täten gick aktivisterna gång upp och gång ner över marknadsområdet och delade ut blad till alla besökare. Sedan ställde samtliga upp framför marknadskontoret och delade flygblad där. I full panik ringde folkförrädarna i marknadsledningen efter polis. (Vad nu de skulle göra åt saken). Innan det var dags för avmarsch mot bilarna igen tackade undertecknad marknadsledningen för det trevliga bemötandet och hälsade att vi skulle ses nästa år igen.


Flygbladsutdelning framför marknadskontoret.

Totalt delades ett tusental flygblad ut under de bägge dagarna, ett antal skrifter samt några böcker och tidningar såldes, bidrag mottogs från ett par olika personer, kontakt knöts med ännu en person som vill vara Organisationen behjälplig och Motståndsrörelsen är nu ett väletablerat namn bland väldigt många människor som tidigare aldrig hade hört talas om oss. Allt som allt en lyckad kamphelg trots folkförrädarnas desperata försök att stoppa Organisationen!

 

 

 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

33 Kommentarer till "[s38]Motståndsrörelsen på Degeberga marknad[/s38]"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Linnea
Gäst
Nybörjare
Linnea

Tack till alla som kom och gjorde aktiviteten extra lyckad. Inga sura miner trots ösregn och blåst. Speciellt i motgång visar vi vad vi verkligen går för!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Mycket bra! Besök fler marknader!

Fredrik Vejdeland
Admin
Nybörjare

Ni verkar ha haft en bra helg. Det är alltid uppfriskande när saker och ting blir upplivat. Ur konflikten föds utvecklingen och i nuläget går vi stärkta ur de flesta bataljerna, även när de förs mot politiskt korrekta gnällkärringar med systemets stöd i ryggen. Mycket bra agerat av aktivister på plats och bra reportage av Lindberg.

Död Åt Mångkulturen
Gäst
Nybörjare
Död Åt Mångkulturen

Bra aktion!

Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

Humoristiska batikhäxor de där.

Fredda
Gäst
Nybörjare
Fredda

Mycket bra jobbat!!!

Kim
Gäst
Nybörjare
Kim

Bra jobbat!

Richard Johansson
Gäst
Nybörjare
Richard Johansson

Mycket god skriven artikel.

Ni borde gå vidare med kontraksbrott mot dem, så de får svettas lite. =)

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Dem var riktigt svettiga redan som det var, det kan jag lova! :-)

Rebecca
Gäst
Nybörjare
Rebecca

Bra initiativ att ha ett stånd på marknaden. Fint sätt att marknadsföra på :).

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Stort tack till kamraterna från Näste 2. Hoppas vi ses snart igen!

Johan Lindblad
Gäst
Nybörjare

Tack själva! Det gör vi garanterat!

Christoffer Svärd
Gäst
Nybörjare
Christoffer Svärd

Tack till alla kamrater som var på plats!
Det var en mycket trevlig och lyckad helg!

Corpsegrinder
Gäst
Nybörjare
Corpsegrinder

Härlig kämpaglöd!

Patrik
Gäst
Nybörjare
Patrik

Bra kämpat!

Rolig läsning var det :)

Emil Hagberg
Gäst
Nybörjare

Ni skulle kontrat med att kärringarna, på grund av sitt idiotiska beteende, numer kan glömma att få ha försäljningsbord på våra kommande aktivistdagar!

Fina bilder för övrigt.

Mattias S
Gäst
Nybörjare
Mattias S

”Till den marknadsansvariges stora förfäran uppträdde polisen mycket korrekt och gjorde absolut ingenting för att hindra representanterna från Motståndsrörelsen. Polisen konstaterade istället att de brukar sköta sig och har bra koll på var lagens gränser går någonstans. Med svansen mellan benen fick därför marknadens representant kräla tillbaka till grottan hon kom ifrån och var inte till besvär fler gånger.” IN YOUR FACE säger man då.

pär
Gäst
Nybörjare
pär

Vi är överallt!
Bra jobbat kamrater.
Mvh näste 5

vittsjosverre
Gäst
Nybörjare
vittsjosverre

Härlig läsning! Bra skrivet och väl jobbat av er alla!

Niklas
Gäst
Nybörjare
Niklas

Bra initativ!

Kim Larsen
Gäst
Nybörjare
Kim Larsen

Kjempe kjekt og lese.
Bra at dere ikke lot dere bli drevet vekk.

Stå på kamerater=)

Patrik Fridén
Gäst
Nybörjare
Patrik Fridén

Underbart att se hur de antivita får retirera i förnedring när de beter sig så uselt mot patrioter.
Bra kämpa!

Micke
Gäst
Nybörjare
Micke

Hoppas på framtida möten på andra marknader under sommaren

Emil
Gäst
Nybörjare
Emil

De marknadsansvariga är ett typ exempel på indoktrinerade svenskar, sälja regimkritisk politisk litteratur skulle vara ”olagligt”.

Pinsamt är förnamnet, det står inskrivet i grundlagen vi har yttrandefrihet och tryckfrihet.

De marknadsansvariga borde flytta till Nordkorea eller annat lämpligt kommunistland, där skulle de nog trivas med censuren och inskränkningarna.

Mia Nemesis
Gäst
Nybörjare
Mia Nemesis

Vad kul att se att det finns modiga män och kvinnor kvar som inte viker sig :)

Mathias Hagman
Gäst
Nybörjare
Mathias Hagman

Det var en mycket trevlig helg! Jag ser redan fram emot nästa år :)

Mauritzon
Gäst
Nybörjare
Mauritzon

Fan va härligt kamrater, synd att man inte kunde delta denna gång. Kanon jobbat!

Scandza
Gäst
Nybörjare
Scandza

fullgaddade underarmar på polisen, inget direkt igenkänningstecken för PK :).

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Bra insats av aktivisterna och kul att marknadsledningen fick ge sig efter sitt avtalsbrott.

Christian
Gäst
Nybörjare
Christian

Kommer motståndsrörelsen finnas representerade på fler marknader i skåne med omnejd i sommar. Tråkigt att man inte får vetskap när man kan inhandla litteratur och skrifter

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Den som lever får se!
Snart kommer webshoppen upp igen här på nordfront så då kan du inhandla din litteratur där. :-)

Richardd Johansson
Gäst
Nybörjare
Richardd Johansson

Vadå snart?

Den är redan uppe.

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Se där ja! :-) shoppa loss då christian!

wpDiscuz