Motståndsrörelsen omnämns i utfrågning i amerikanska kongressen!

VÄRLDSKÄNDA. Nordiska motståndsrörelsen har diskuterats i den amerikanska kongressen.

Nordiska motståndsrörelsens estetik och framåtanda skapar intresse världen över.

Under fredagen höll USA:s House Committee on Oversight and Reform – en inflytelserik utredande kommitté i det amerikanska representanthuset – en utfrågning om hur man ska ”konfrontera våldsam vit överhöghet”.

När den republikanske kongressledamoten Chip Roy från Texas frågar den judiske ”experten” Dr. Joshua Geltzer ifall det i USA finns organisationer som i sin tur stöder utländska terrororganisationer som ”uppmanar till handling” svarar den sistnämnde:

— När jag tänker på vit maktentiteter som kan kvala in som utländska terrororganisationer tittar jag faktiskt på den nuvarande strategin för kontraterrorism, vilket jag tycker är ett mycket starkt dokument som skapats av Trump-administrationen förra året. Den nämner två specifika grupper: En skandinavisk som heter Nordiska motståndsrörelsen och en brittisk som heter National Action.

Enligt dokumentet ska organisationerna ha ”kopplingar” till amerikaner.

Enligt Geltzer kan Nordiska motståndsrörelsen med dagens kriterier komma att klassas som terrorister. Han nämner vidare att organisationen då kan komma att få problem med banker och finansiering.

Ironiskt nog nekas Nordiska motståndsrörelsen idag bankkonton, något som organisationen bekämpar juridiskt.

Organisationen bedriver heller ingen verksamhet som ens med livlig fantasi kan liknas vid terrorism. I stället ställer de upp i val, sprider propaganda, driver mediesatsningar och så vidare.

Se ordväxlingen från 1:04:00 till 1:06:50.

Noterbart är det stora antalet nedåttummar för klippet.

Trots att sociala medier arbetar på högvarv mot provita idéer domineras kommentarsfält och liknande fortfarande ofta av traditionellt sett ”internetstarka” nationella. Något som även kan ses på reaktionerna till marxistbandet Refuseds musikvideo, som även den handlade om Nordiska motståndsrörelsen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
6 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Samuel
Samuel
9 månader sedan

Vi vinner!

Ethny
Ethny
9 månader sedan

Härlig propaganda och uppmärksamhet detta kommer ge!

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
9 månader sedan

”det till synes vagt formulerade dokumentet” beskriver Nordiska motståndsrörelsen på följande vis:

There is also a broad range of revolutionary, nationalist, and separatist movements overseas whose use of violence and intent to destabilize societies often puts American lives at risk.

For example, the Nordic Resistance Movement is a prominent transnational, self-described nationalist-socialist organization with anti-Western views that has conducted violent attacks against Muslims, left-wing groups, and others.

The group has demonstrated against United States Government actions it perceives are supportive of Israel and has the potential to extend its targeting to United States interests.

Klaus
Klaus
9 månader sedan

Påtvungen massinvasion av ras- och kulturfrämlingar är terrorism. Det har ingenting att göra med demokrati och humanitära åtgärder. Grorge Soros t.ex. är terrorist och folkmördare enligt Talmud och Kalergi-planen. Enskilda brottslingar (som Anders Breivik) som döda flera människor med rasistiskt motiv har ingen aning om nationalsocialism och om Nmr. De har antingen inte läst eller inte förstått Nmr’s program ”Vår Väg”. USA kongressmedlemmar har heller inte aning om nationalsocialism eftersom de tror på segermakternas historiska lögner och kliché. Vad inbillar sig judar, svarta och USA-bastarder att alla människor ska bo i ett mångetniskt och mångrasiskt samhälle som i USA och… Läs mer »

Jan Hjelm
Jan Hjelm
9 månader sedan

USA: syn på allt präglas av hir de ser på sig själva; störst, bäst och vackrast. Allt är svart eller vitt, gott eller ont. Naiva och dogmatiska och helt styrda av Israel. blir bara så trött på dem.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
9 månader sedan

bra betyg!