Motståndsrörelsen nämns i absurt propagandainslag

MEDIA. I ett amerikanskt propagandainslag anklagas Motståndsrörelsen för att vara en militant organisation som styrs av den ryska presidenten Vladimir Putin.

I ett absurt inslag om den amerikanska Alt Right-rörelsen som publicerats av nyhetskanalen TheBlaze anklagas Nordiska motståndsrörelsen för att vara en militant organisation som aktivt pysslar med väpnad konflikt och har kopplingar till rysk underättelsetjänst. Det försöks också göras kopplingar mellan Motståndsrörelsen och en serie av bombdåd i Göteborg, trots att personerna som anklagas för att ligga bakom attentaten inte var medlemmar i organisation vid tidpunkten då gärningarna begicks. Den svenska polisen konstaterade även senare i sin rapport att Motståndsrörelsen varken kände till eller låg bakom planerna.

Inslaget är producerat av den amerikanska nyhetskanalen TheBlaze som drivs av den konservativt kristne programledaren Glen Beck, som startade sin karriär som politisk kommentator för den högerkonservativa nyhetskanalen Fox News men han startade senare upp med ett nyhetsprogram som gick under eget namn. År 2011 lanserade han sitt egna mediaföretag som fick namnet TheBlaze.

Tidigt kvalade Beck in som en av de mest populära programledarna på den amerikanska högersidan men han har under de senaste åren förlorat ett stort antal av sina tittare på grund av sina absurda teorier och politiska analyser av mycket låg kvalitet. Han var bland annat en av de mest framträdande motståndarna till Donald Trump under det amerikanska presidentvalet och han var bergsäker på att Trump skulle förlora. I år har företaget tvingats avskeda 60 anställda och reducera sin personal med hela 30 procent efter sjunkande tittartal.

Det officiella klippet som publicerades i slutet av augusti i år har fram tills nu haft runt 7 500 tittare där en större majoritet har gett klippet tummen ned. Läser man kommentarerna är det inte heller svårt att första varför Glen Beck och TheBlazer stadigt tappar tittare.

Motståndsrörelsen nämns 2:29 minuter in i klippet.

Se klippet nedanför:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LinusHenke HimmlärKarl_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Förr i tiden brukade sinnessjuka Beck gapa och gasta om George Soros. Nu känns det mer som att han skulle vilja gå ner på knä, öppna gylfen på Soros och vara honom till lags så bra han bara kan.

Trist att de misstar sig så om organisationen, men det är ändå ett tecken på att NMR nu har internationell betydelse. Jag menar, det är ju en klar inspirationskälla även för vit nationalism. Utöver Richard Spencer så finns det ju inte så mycket framgångsrik aktivism där, varför de får titta hit till Sverige/Norden för hopp.

_DH_
Medlem
_DH_

Oj, glömde ”i USA” efter ”vit nationalism”. Trist att man inte kan redigera, även som inloggad användare.

Karl-Путин A
Medlem

Ett klassiskt exempel på hur man gör en höna av en fjäder. Tydligen ska allt och alla knytas ihop med Ryssland för att ”nyheterna” ska sälja.

Henke Himmlär
Medlem

Lade ni märke till titeln på mannen som uttalade sig om Motståndsrörelsen?

”Fmr. Military Intelligence” :-)

Linus
Medlem

hHelt otroligt, vilka skådespelare, de kunde lika gärna ha läst direkt från manus, ”flytet” i samtalen är ju väldigt onaturligt