Motståndsrörelsen kriminell och våldsam?!

Av ,
Nordiska motståndsrörelsens ledare
0

KRÖNIKA. Här följer en kommentar från Simon Lindberg angående onsdagens Uppdrag granskning.

Jag som många andra tittade på Janne Josefsson och Uppdrag granskning i onsdags kväll. Programinnehållet var som väntat hårdvinklad propaganda och jag tänkte därför bemöta delar av det här.

janne

Det första jag vill ta upp är Josefssons uttalande om att våld är en naturlig del av nationalsocialismen. Detta är självfallet en lögn! Ideologin i sig är ren och ingenstans i något nationalsocialistiskt principförklaringsprogram, vare sig nu eller i 30-talets Tyskland, finns något som skulle styrka Josefssons kommentar. Nationalsocialism handlar om kärlek till vårt folk och en vilja att skapa en bättre värld!

I vår aktivisthandbok, där alla regler och saker att tänka på som medlem i Motståndsrörelsen framgår, kan man läsa följande:

”OBS! Planering och genomförande av offensiva våldshandlingar leder till uteslutning. Offensiva våldshandlingar ligger alltså inte inom ramen för ’eget initiativ’. Våld bör endast brukas i nödvärn.”

Offensivt våld som proaktiva hembesök, regelrätta överfall på gatan, attacker på fredliga meningsmotståndare o.s.v. är alltså förbjudna enligt vår organisations regelverk. Självförsvar däremot är en helt annan sak. Som medlem förväntas du och uppmuntras att försvara dig själv, dina kamrater och Motståndsrörelsens fana.

I Uppdrag granskning kunde vi tyvärr se exempel på offensivt våld. Vad gäller ”bussattacken”, så som den klippts och framställs i Uppdrag granskning, tar jag fullständigt avstånd från den. OM, för det finns många frågetecken, nigerianen blivit knivhuggen på det sätt som Uppdrag granskning målar upp, tar jag även från detta fall avstånd å det grövsta.

”Nazistattacken” i Kärrtorp däremot, den tar jag inte avstånd ifrån. Där var det vänsterextremisterna som startade våldsamheterna. Uppdrag granskning visade också ett filmklipp därifrån. Trots att de jobbat hårt med att få klippningen så snäv och vinklad som möjligt, tycker jag det framgår ganska tydligt att det inte är den stora folkmassan som attackeras av Motståndsrörelsens aktivister som Uppdrag granskning påstår. Istället rör det sig om en skärmytsling med vissa offensiva inom extremvänstern.

Med det sagt vill jag också påpeka att en stor majoritet av våra medlemmar är ostraffade, alternativt dömda för brott som har direkt med deras politiska engagemang att göra och inte är att se som kriminalitet. Här åsyftar jag exempelvis hets mot folkgrupp vid propagandaspridning, våld i samband med nödvärn, olaga affischering eller brott mot knivlagen. Låt mig förklara vad jag menar tydligare.

Hets mot folkgrupp är idag ett relativt begrepp. Lagen ändras varje dag och när åklagare just i detta nu försöker kriminalisera begrepp som ”Leve nationalsocialismen” förstår man att ingen går säker. Det som var tillåtet att yttra sig om igår kan vara förbjudet idag. Detta medför att som aktiv nationalsocialist är det nästan svårare att inte bli åtalad för hets mot folkgrupp än att bli det.

Våld i samband med nödvärn kan man teoretiskt inte bli dömd för. Nödvärn är nämligen tillåtet enligt svensk lag. Dock kan gränsen ibland vara hårfin och blir du anfallen och fruktar för ditt eget liv måste det gälla att hellre använda för mycket än för lite våld, oavsett vad rätten tycker. Tyvärr lever vi i en värld där det av olika anledningar förekommer en hotbild mot aktiva nationalsocialister. Detta gör att det inte är helt konstigt att vissa av våra medlemmar känner sig nödgade att ibland gå beväpnade.

Jaha, så ingen av Motståndsrörelsens aktivister är dömda för något annat än dessa brott? Jo, det förekommer, men det är knappast en majoritet av våra medlemmar det handlar om. I vissa fall kan även medlemmar varit dömda för brott innan de anslöt sig till Motståndsrörelsen. Vi är av åsikten att man måste ge människor en andra chans. Har man avtjänat sitt straff och inte längre avser att leva ett kriminellt liv kan vi i många fall ha överseende med tidigare punkter i belastningsregistret.

Vi är alltså inte en kriminell organisation och de flesta av våra medlemmar är inte kriminella annat än i valet av politiska åsikter.

Är det då inte hyckleri av mig att skriva allt detta när det samtidigt visades filmklipp med oprovocerat våld i Uppdrag granskning? Nej. Det som visades i programmet var enstaka individer och enstaka fall som lyftes fram – och dessutom KRAFTIGT vinklat. Motståndsrörelsen kan aldrig hållas ansvarig för illdåd som begås av enskilda medlemmar när dessa dessutom bryter mot organisationens regler.

Ska Vänsterpartiet hållas ansvarig för sin medlem Peter Mangs? Kan Ingvar Kamprad begäras medskyldig om någon av alla anställda på IKEA rånar en bank? Bör Per Gessle stå till svars om någon som köpt hans skiva fälls för våldtäkt? Ska alla deltagare i Kärrtorpsdemonstrationen mot rasism stå som ansvariga för Joel Bjurströmer Almgrens knivhuggning?

Som svar på dessa resonemang skulle kanske någon då vilja invända att den procentuella andelen som begår brott i Motståndsrörelsen är högre än i många andra sammanslutningar?!

Så kan det säkert vara. Detta beror dock inte på att det formas kriminella individer i Motståndsrörelsen eller för att en sådan kultur uppmuntras. Det är inte heller för att vår ideologi är våldsförhärligande eller psykotisk. Nej, den uteslutande anledningen till detta är för att vår organisation ständigt FRAMSTÄLLS som kriminell av media och nationalsocialismen FRAMSTÄLLS som våldsförhärligande och psykotisk i allt från Hollywood-filmer till skolundervisning.

Det kan därför hända att folk söker sig till oss för vilka de tror att vi är snarare än de vi faktiskt är. Som en motsatt version till när svenskarna söker sig till Sverigedemokraterna för att de felaktigt tror att dessa vill stoppa invandringen.

Motståndsrörelsen är ingen multikriminell organisation. Vi är en politisk motståndsrörelse med ambitionen att befria Norden. Vi är inga tjuvar och banditer – vi är rakryggade män och kvinnor som offrar våra liv för DINA barns framtid. Det tänker vi fortsätta med oavsett hur Uppdrag granskning beskriver oss i TV!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments