Rapport från Lunds gator

AKTIVISM. Lördagen den 6 januari intog Motståndsrörelsens aktivister återigen Lunds gator. Här följer en rapport från dagen.

Aktiviteten började vid 12-tiden på Stortorget i Lunds centrum. När fanbärarna ställt upp och banderollen var utrullad och klar kom en kvinna med en Davidstjärna runt halsen ut från Espresso House och började skrika att vi inte var välkomna där. Kort därefter kom en annan kvinna som pratade i telefonen. Hon var väldigt upprörd och talade om vilka vi var och läste upp budskapet från banderollen med avsmak.

Civilkurage i mobil form.

Medan hon informerade personen i andra änden av telefonen om läget kom kvinnan med Davidstjärnan ut från Espresso House utspringandes igen. Denna gång ännu mer upprörd när hon påstod att vi kränkte hennes vänner på caféet för att vi avskydde sådana som henne. Hon frågade även om vi hade tillstånd att stå där och eftersom att hon minsann hade blivit informerad om lag och rätt tillkallade hon polisen och gick sedan in igen till sina vänner. Utöver dessa fick vi mycket positiv respons.

Efter en stund begav vi oss till Lilla Fiskaregatan. En kort stund efter att vi ställt upp oss där dök polisen upp. De frågade om det hade vart några incidenter och om allt gått lugnt till. De talade även om för nästeschefen Freddy Nerman att de skulle vara på plats en stund för att se hur allt fortlöpte och gick allt lugnt tillväga skulle de bege sig därifrån.

Även här fick vi positiv respons. Som vanligt hördes någon enstaka negativ kommentar, men samtliga fick ett ”Ha en fortsatt bra dag” tillbaka.

En märklig och väldigt obehaglig diskussion fördes med två kvinnor. Kort summerat kan vi säga att dessa två hade en minst sagt egoistisk syn på invandring och mångkultur

”Bara de inte våldtar våra döttrar så är de välkomna.”

Nu började flera av aktivisterna uppmärksamma något som såg ut som en banderoll lite högre upp på gatan och vi förflyttade oss uppåt.

Väl på plats stod tre tjejer från Ung Vänster. Ungefär samtidigt som fanor och banderoll ställs upp igen vecklade Ung Vänster ut sin banderoll.

Vänsterns kärnfråga: Kampen mot ett mytologiskt tankespöke.

Dessa kontaktade även sina vänner med sina telefoner. Ena flickans fader dök upp och när han väl insåg vilka vi var tyckte han att vi skulle låta hans dotter och hennes vänner vara i fred.

Men det var även en rasmedveten fader på plats som tagit med sig sin son. Han sa till sin son att han skulle kolla noga medan de passerade aktivisterna, för dessa var sanna hjältar enligt honom.

En ”fotograf” som tydligen inte visste vem han var tog en massa bilder på aktivisterna, även denne var duktig på att pilla på mobilen. Men det var inte bara mystiska fotografer som smög omkring, även Sydsvenskans Anette Niklasson var på plats.

Rödingsympatisören Victor Pressfeldt.

Poliserna blev allt fler ju mer rödingar som kom till platsen och när det var dags för aktivisterna att runda av fick vänsterpöbeln mod av polisens närvaro. De började med något som man skulle kunna klassa som sång men dessa sångfåglar var lika dåliga på att hålla takt som att ta klara toner så det lät mer som hungriga chimpanser på ett zoo.

Med falsksång som vapen.

Polisen ställde sig mellan grupperingarna och det syntes tydligt att även polisen led av den så kallade sången. De bad oss lugnt att backa, inget skrik eller vevande med batonger. Polisen i Lund gjorde ett bra jobb till skillnad från hur deras kollegor på andra orter har agerat den senaste tiden.

Aktiviteten avrundades och aktivisterna begav sig hemåt, nöjda och vid gott mod efter ännu en lyckad offentlig aktivitet.

Anette Niklasson.

Anette Niklasson som nämndes tidigare skrev en artikel om aktiviteten i Sydsvenskan.

Relaterade artiklar:
Näste 3 besöker rödingfästet Lund

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KeddeTobiasChristoffer SvärdSigfridLodin Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lodin
Medlem

Bra jobbat, en stor seger för Nordiska motståndsrörelsen!

Sigfrid
Medlem

Kul att det gick bra och att polisen uppträdde korrekt.

Christoffer Svärd
Medlem

Åter igen så blev vi INTE ”krossade” av våldtäktsvänstern.

Tobias
Medlem

Mycket trevlig aktion,och till er Lundensare som av ngn anledning missade oss,och inte fick ta del av vår information,vi kommer tillbaka!
Hell seger!

Kristian
Medlem

Godt arbejde kammerater! Det er lader til at politiet i Lund opførte sig som politi og ikke som de sædvanlige knippelsvingende bøller. Er der en forbedring i sigte i forhold til Modstandsbevægelsens forhold til politiet im Sverige? Hil Sejr!