Motståndsrörelsen i bråk med svenskfientliga motdemonstranter! (Uppdaterad)

KAMP. Aktivister från Svenska motståndsrörelsen har idag konfronterat motdemonstranter som kastade bengaler mot Svenskarnas partis pågående demonstration i Stockholm. Nordfront har kort varit i kontakt med en av aktivisterna som var på plats.

Banderoll som sattes upp av motdemonstranter inför demonstrationen.

Banderoll som sattes upp av motdemonstranter inför demonstrationen.

Idag demonstrerar Svenskarnas parti i Stockholm under parollen ”Bryt inte våra blågula band”. Två tal hölls innan ett demonstrationståg avgick från Humlegården. Talen kan ses HÄR.

Som vanligt samlades svenskfientliga motdemonstranter för att med hjälp av våld och oväsen tysta nationalisterna. Motdemonstranterna hade positionerat sig längs demonstrationsrutten och hade som mål att stoppa demonstrationen och förnedra nationalisterna, bland annat genom att kasta vatten på dem.

Ett tiotal lokala medlemmar från Svenska motståndsrörelsen anslöt till Svenskarnas partis demonstrationståg. När en bengal kastades mot demonstrationstågets bakre delar konfronterade aktivisterna från Motståndsrörelsen den grupp av motdemonstranter som kastade bengalen.

Nordfront har varit i kontakt med en av aktivisterna som var på plats. Aktivisten låter meddela att alla motståndsmän är oskadda. De bengalkastande motdemonstranterna har dock ”ett gäng mindre lyckliga” i sina led, uppger aktivisten som Nordfront talade med.

I samband med konfrontationen greps två av Motståndsrörelsens aktivister. De gripna släpptes sedan av polisen mitt bland motdemonstranterna, vilket ledde till en ny konfrontation med samma resultat som tidigare. De två aktivisterna avlägsnade sig därefter från platsen när polisen upptäckte sitt misstag.

Polisen har också i efterhand försökt lokalisera alla Motståndsrörelsens aktivister för att göra ett massgripande, något som polisen dock misslyckats med hittills.

Enligt aktivisten rör sig demonstrationståget sakta framåt genom Stockholm just nu och motdemonstranterna kastar allt från knallskott och bengaler till vattenballonger mot nationalisterna.

Jonas Andersson ur SvP:s partistyrelse ska ha kastat tillbaka en bengal mot motdemonstranterna som kastade den. En vakt från partiets vaktstyrka ska ha försökt förhindra gripandet, vilket ledde till att både vakten och Andersson greps men sedan snabbt släpptes av polisen.

Jonas Andersson från SvP:s partistyrelse ska ha kastat tillbaka en bengal mot motdemonstranterna som kastade den. En vakt från partiets vaktstyrka försökte här hindra polisen från att gripa Andersson, vilket ledde till att både vakten och Andersson greps men sedan snabbt släpptes av polisen.

UPPDATERING: Artikeln har uppdaterats med mer information. Demonstrationståget ska nu också ha kommit fram till sin slutdestination där ett sista tal ska hållas.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments