Motion mot barnäktenskap avslogs i Boden – sossar menar att ”nuvarande lagstiftning” räcker

NORRBOTTEN. När moderaten Rigmor Åström lade en motion i Bodens kommunfullmäktige om att ”berörda nämnder skyndsamt skapar verksamma riktlinjer och rutiner för att bekämpa barnäktenskap” hoppades hon få en majoritet bakom sig. Men Socialdemokrater och andra extremistpartier i folkförsamlingen rösta ned den, då de ansåg att ”nuvarande lagstiftning” är god nog.

En majoritet av Bodens politiker anser inte att det behövs krafttag mot barnäktenskap.

”Det finns redan förutsättningar för att alla omyndiga flickor i Boden ska behandlas enligt svensk lag” , blev svaret från Boden kommun när lokalpolitikern Rigmor Åström (M) lade en motion om att kommunen bör vidta kraftåtgärder för att förebygga barnäktenskap.

När kommunfullmäktige skulle behandla motionen, som yrkade på starkare rutiner och riktlinjer för att skydda unga flickor som riskerar att hamna i äktenskap med vuxna män, valde den styrande koalitionen bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Norrbottens sjukvårdsparti, Liberalerna och Kristdemokraterna att rösta ned den. Vänsterpartiet lade ner sina röster, medan Sverigedemokraterna och Centerpartiet röstade för Moderaternas förslag.

— Jag hade hoppats att den här motionen skulle föra flickornas sak framåt. De flickor som kommer till Sverige och är gifta eller gifts bort. Jag är mycket besviken på det här svaret, säger Rigmor Åström (M) till Norrländska Socialdemokraten (NSD), och fortsätter:

— Migrationsverket sade 2016 att man hade ungefär 132 asylsökande barn som var gifta, men bedömde att mörkertalet är stort. En del kan ha passerat Boden under den här tiden.

Men enligt den socialdemokratiskt ledda maktalliansen i Boden är barnäktenskap inga problem i den mångkulturella kommunen.

– Den lagstiftning vi behöver har vi, de rutiner vi behöver de har vi, menar socialdemokraten Béatrice Öman.

Källa:
Motion om att förhindra barnäktenskap avslogs

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl AVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Inte konstigt. De flesta sossar är väl själva i ”Gubbsjukeåldern” ?

Karl-Путин A
Medlem

Bra att inte ytterligare resurser slösades på rasfrämlingarna. Typiskt att SD röstade för fortsatt pengarullning ner i det svarta massinvandringshålet. Det enda sättet att stoppa barnäktenskap är att skicka hem dem som praktiserar den här formen av pedofili. Sen är ju frågan om man inte kränker muslimernas religionsfrihet genom att förbjuda pedofiläktenskap och kanske istället bör legalisera det. Jämför med böneutrop som är ett solklart brott mot Miljöbalken, men som tillåts för att muslimernas religionsfrihet väger tyngre. Flickan på bilden ser måttligt road ut, men hennes man har köpt henne för 30 getter, så det är bara att bita ihop… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

En liberaldemokratisk bitterfi**a skriver i veckans Kungälvs-Posten: ”HELT RÄTT ATT PEKA FINGER Turista i Turkiet? Verkligen? med en allt mer despotisk ledare som godtyckligt passade på att fängsla eller förbjuda meningsmotståndare efter den misslyckade militärkuppen för snart två år sedan. Ett land som allt mer fjärmar sig från det EU som man ville ha medlemskap i, med allt mer islamistisk hållning.” Det är alltså inte för att Turkiet har legaliserat pedofili, incest med egna barn och att den dödliga hederskulturen är utbredd, att halalslaktat kött serveras på turistrestaurangerna och att europiska turistande kvinnor sextrakasseras på löpande band, som man ska… Läs mer »