Motgift bildar etnisk intresseförening

SVERIGE. Efter att ha hypat en kommande lansering i flera månader höll ”Det fria Sverige” under dagen en presskonferens gällande sin nya verksamhet, bildandet av en etnisk intresseförening.

Det fria Sverige beskriver sig själva som en etnisk intresseförening för svenskar. Motgifts Dan Eriksson är ordförande och även Magnus Söderman sitter med i styrelsen. Andra i styrelsen är Ingrid Carlqvist, Patrik Larsson, Robin Holmgren och Daniel Frändelöv.

Dan Eriksson inledde presskonferensen med att hävda att nationella organisationer agerat planlöst, haft orealistiska mål och inte uppnått resultat. Istället för ”svulstiga drömmar om snabb förändring” ska den nya organisationen bygga långsiktigt och uppnå resultat om 50-100 år. Detta genom att organisera ”Svenskarnas hus” som är tänkt att expandera och ta över hela byar.

Svenskarnas hus ska fungera som en kursgård för nationalister med föredragsverksamhet, gym, café och liknande. I nuläget står inget sådant hus klart utan presskonferensen handlade till stor del om att lansera projektet och samla in pengar, 1 miljon kronor, till ett första sådant hus. Man hoppas att ett Svenskarnas hus ska stå klart om ett år och flera sådana om tre år.

Utifrån vad som sades på presskonferensen tycks planen vara att ta över en eller flera orter och på sikt lyckas konkurrera ut staten. Man tycks även hoppas på att staten tilldelar svenskarna minoritetsstatus och minoritetsrättigheter när svenskarna väl blivit minoritet, då kommer denna intresseförening för svenskar att kunna kräva sin rätt som alla andra etniska intresseföreningar.

På sin hemsida skriver Det fria Sverige om sina planer:

”När föreningen har möjligheten kommer vi också att investera i andra typer av fastigheter, såväl som mark. Allt för att skapa så bra förutsättningar för föreningens medlemmar att gemensamt kunna skapa en trygg och säker framtid för sig själva och sina familjer. Åter igen, detta kommer att vara våra platser, i akt och mening det fria Sverige.

Om 50 år, 100 år, 200 år – hur länge vet vi inte – så kommer våra barn och barnbarn, med föreningens kraft i ryggen och om inte folket i gemen samt våra politiska ”ledare” tagit sitt förnuft till fånga, kunna visa hur överlägset det fria Sverige är och därefter göra anspråk på sina fäders land.”

Organisationen säljer klistermärken men är ingen aktivistorganisation som förväntar sig att medlemmarna ska bedriva traditionell aktivism. Som medlem förväntas du istället finansiera verksamheten, får delta på interna tillställningar och får lägga motioner och i vissa fall rösta om motioner på årsmötet. Föreningens styrelse utses av de aktiva medlemmarna och aktiv medlem kan du endast bli om styrelsen godkänner dig som sådan.

Hur projektet kommer att utvecklas återstår nu att se. Mycket av den verksamhet som Det fria Sverige talar om har med blandade resultat bedrivits och bedrivs än idag av andra nationella organisationer.

Ett mer lyckat sådant arbete pågår just nu i Ludvika kommun där såväl aktivister som ledande personer från Motståndsrörelsen flyttat in de senaste åren och från orten nu bedriver radio- och TV-verksamhet, Nordfront förlag samt kommunpolitiskt arbete vid sidan av den offentliga aktivismen. I Ludvika håller Motståndsrörelsen på att köpa in en lokal för verksamheten, medan kommunen hittills lyckats sabotera planerna.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
57 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments