Motgift bildar etnisk intresseförening

SVERIGE. Efter att ha hypat en kommande lansering i flera månader höll ”Det fria Sverige” under dagen en presskonferens gällande sin nya verksamhet, bildandet av en etnisk intresseförening.

Det fria Sverige beskriver sig själva som en etnisk intresseförening för svenskar. Motgifts Dan Eriksson är ordförande och även Magnus Söderman sitter med i styrelsen. Andra i styrelsen är Ingrid Carlqvist, Patrik Larsson, Robin Holmgren och Daniel Frändelöv.

Dan Eriksson inledde presskonferensen med att hävda att nationella organisationer agerat planlöst, haft orealistiska mål och inte uppnått resultat. Istället för ”svulstiga drömmar om snabb förändring” ska den nya organisationen bygga långsiktigt och uppnå resultat om 50-100 år. Detta genom att organisera ”Svenskarnas hus” som är tänkt att expandera och ta över hela byar.

Svenskarnas hus ska fungera som en kursgård för nationalister med föredragsverksamhet, gym, café och liknande. I nuläget står inget sådant hus klart utan presskonferensen handlade till stor del om att lansera projektet och samla in pengar, 1 miljon kronor, till ett första sådant hus. Man hoppas att ett Svenskarnas hus ska stå klart om ett år och flera sådana om tre år.

Utifrån vad som sades på presskonferensen tycks planen vara att ta över en eller flera orter och på sikt lyckas konkurrera ut staten. Man tycks även hoppas på att staten tilldelar svenskarna minoritetsstatus och minoritetsrättigheter när svenskarna väl blivit minoritet, då kommer denna intresseförening för svenskar att kunna kräva sin rätt som alla andra etniska intresseföreningar.

På sin hemsida skriver Det fria Sverige om sina planer:

”När föreningen har möjligheten kommer vi också att investera i andra typer av fastigheter, såväl som mark. Allt för att skapa så bra förutsättningar för föreningens medlemmar att gemensamt kunna skapa en trygg och säker framtid för sig själva och sina familjer. Åter igen, detta kommer att vara våra platser, i akt och mening det fria Sverige.

Om 50 år, 100 år, 200 år – hur länge vet vi inte – så kommer våra barn och barnbarn, med föreningens kraft i ryggen och om inte folket i gemen samt våra politiska ”ledare” tagit sitt förnuft till fånga, kunna visa hur överlägset det fria Sverige är och därefter göra anspråk på sina fäders land.”

Organisationen säljer klistermärken men är ingen aktivistorganisation som förväntar sig att medlemmarna ska bedriva traditionell aktivism. Som medlem förväntas du istället finansiera verksamheten, får delta på interna tillställningar och får lägga motioner och i vissa fall rösta om motioner på årsmötet. Föreningens styrelse utses av de aktiva medlemmarna och aktiv medlem kan du endast bli om styrelsen godkänner dig som sådan.

Hur projektet kommer att utvecklas återstår nu att se. Mycket av den verksamhet som Det fria Sverige talar om har med blandade resultat bedrivits och bedrivs än idag av andra nationella organisationer.

Ett mer lyckat sådant arbete pågår just nu i Ludvika kommun där såväl aktivister som ledande personer från Motståndsrörelsen flyttat in de senaste åren och från orten nu bedriver radio- och TV-verksamhet, Nordfront förlag samt kommunpolitiskt arbete vid sidan av den offentliga aktivismen. I Ludvika håller Motståndsrörelsen på att köpa in en lokal för verksamheten, medan kommunen hittills lyckats sabotera planerna.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

57
Lämna en kommentar

Please Login to comment
18 Comment threads
39 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
TjustYuraAlexander Vikstromaar88Ramon Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dirk
Medlem

Varför så dryg artikel?, Det är väl bra att så många som möjligt lobbar för ett svenskt Sverige ?. Vi borde inte bråka med varandra. Om fler kan ”vakna upp” pga Det Fria Sverige så är väl det ingen nackdel eller ?

Simon Holmqvist
Redaktör

Du förväntar dig alltså en hyllningsartikel istället för en objektiv rapport?

Varför förväntade du dig inte att Dan Eriksson erkände Motståndsrörelsens framsteg? Eller att organisationen existerar överhuvudtaget?

Adam
Medlem

Blanda inte ihop ordet dryg med hyllning. Vad jag vet intervjuades Martin Saxlind av Motgift för typ två månader sen i samband med demon i Gbg. Dan kommenterade Motståndsrörelsen och polisens trakasserier mot dem för en vecka sen.

Simon Holmqvist
Redaktör

På vilket sätt var den dryg? Den beskrev ju endast vad som skedde idag. Därför kan man ju endast dra slutsatsen att den uppfattas som ”dryg” för att det var en nyhetsartikel istället för en hyllningstext.

Jag är väl medveten om vad som har skett tidigare. Det jag syftade på var att han idag sa att alla nationella initiativ misslyckats, agerat planlöst, haft orealistiska mål osv. Trots Motståndsrörelsens uppenbara framgångar.

Adam
Medlem

Jag gillar dig, Simon Holmqvist, men du behöver inte spela dum och låtsas som att det här är en vanlig nyhetsartikel från Nordfront. Både du och jag vet att Motståndsrörelsen avskyr den här typen av projekt och det visas också tydligt på det sätt som artikeln är skriven. Det går absolut bra för Motståndsrörelsen, men man kan väl inte annat än säga att rörelsen som helhet misslyckats med tanke på hur Sverige ser ut idag. Dan sa inte att alla initiativ misslyckats, att man agerat planlöst eller haft orealistiska mål. Han sa att man inte tagit det långsiktiga perspektivet vilket… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Vad är mening med detta? Att slå splint mellan oss?

Alexander Vikstrom
Medlem

Gemensam flagg kära fränder! Saklig diskussion i all ära, tiden är här nu systemet viker sig under tygden av sina egna lögner. Att Motståndsrörelsen misslyckas anser inte jag. Det är svårt att uppnå mål före organisation och tid är mogen. Till kamp Hell Seger

Ramón Mercader
Medlem

Det vore väl realistiskt att sätta upp samma mål som den minoritetsgrupp som gav oss muslimerna?

Simon Holmqvist
Redaktör

Då tolkar du det helt fel. Jag har inga synpunkter alls på presskonferensen. Jag undrar bara varför det alltid förväntas att Nordfront ska hylla det Motgift gör.

Det är helt irrelevant vad Motståndsrörelsen anser om såna här projekt, det står ingenting om det i texten ovan. Det är en nyhetsartikel och inget annat.

Adam
Medlem

Jag påpekade just att Dirk skrev att artikeln var dryg, och att det är skillnad på ordet dryg och ordet hylla.

Par
Medlem

”Både du och jag vet att Motståndsrörelsen avskyr den här typen av projekt”

Så länge jag har känt Pär Öberg så har han talat om att bygga ett samhälle i samhället.
Det har även kommunicerats ut i bland annat radio nordfront ett flertal ggr.
Dessutom så är vi på god väg att bygga upp och etablera oss på riktigt i ludvika kommun där vi finns som en del i samhället.
Så vad du menar med det citerade övergår mitt förstånd faktiskt.

Adam
Medlem

Ok, så Motståndsrörelsen tycker Det fria Sverige är ett bra initiativ?

Blue
Medlem

Det Fria Sverige ser ut som ett Folkets Demonstration V. 2.0. – sjösatt för att i tid positionera sig för att sabotera valrörelsen 2018 för syftet att rädda SD och resten av åttaklövern kvar i riksdagen. Eller trodde du på allvar att den dolda makten skulle kasta upp armarna i luften och utbrista: Ok, ni vinner…

Jan Hjelm
Medlem

Det kändes som ett desperat försök att få förbli relevanta när Motståndsrörelsen går som tåget och får alla rubriker. Plus att de verkar kåta på en fast inkomst utan att behöva jobba ihjäl sig.
Jag gillar inte deras uppgivenhet när de riktar in sig på att svenskar ska verka för att bli en erkänd minoritet. För helvete, visa lite stake och kämpa för att skicka hem snyltgästerna som håller på att äta oss ur huset nu idag!

Rokviken
Medlem

Du har så rätt. ”Sponsra oss och vi gör jobbet” = Sveriges Riksdag.

Ramón Mercader
Medlem

En karta utritad för ett Storsverige som utan prblem kan etniskt rensa och bedriva organhandel och dit alla svenskar kan göra Aliyah, Svensken den vises protokoll för att genomföra och samtidigt hävda är en förfalskning, en deklaration för en svensk världsfederation med politisk svenskhet, World Swedish Congress, svenskar som äger hälften av alla Sveriges centralbankers kapital, ett SSIS med proxyarméer, en svensk press som sprider en massa lögnaktighet och lögner för icke svenskar i en stor del av världen samt lagar som fängslar och/eller bötfäller personer i många länder som förnekar att 6 miljoner svenskar blivit gasade av ”den enda… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Eller egentligen att just Dan Eriksson tar upp det. Magnus Söderman eller Björn Börkqvist kan väl förvisso föra Dan Erikssons talan om det ifall det behövs och någon av dem pallar, men då framföra om att föra hans talan.

Hälften av världens alla centralbankers kapital kapital skulle det stå och inte bara Sveriges av det jag råkade skriva fel.

Fredrika
Medlem

Oj! Det var verkligen ambitiöst. Ett sorts nationalistiskt fastighetsbolag alltså, med bildande verksamhet. Som ABF, men nationalistiskt istället för internationalistiskt. Jag är den första att önska dem, oss alla, all lycka och framgång. Ett bra initiativ. Svårt att realisera eftersom globalisterna med kommunerna som hantlangare har övertaget i alla affärsuppgörelser om fastighetsmark, men ambitiös motståndsverksamhet är bra. Det är bra att de inte förväntar sig snabba resultat. Också mycket bra att nya aktiva medlemmar måste godkännas av ledningen. Jag hoppas att de är duktiga på genealogi. De måste vara mycket försiktiga med judisk infiltration, annars är det kört, inte minst… Läs mer »

Ellen
Medlem

Så jävla bra skrivet, kan bara hålla med!

Blue
Medlem

Zionisterna kontrollerar redan DFS. Radiopodden I&C vägrade publicera nyheten om det nyligen lanserade online-testet: http://forintelsen.nu
Testet är en stor framgång: hitills 2 115 personer som gjort testet. Medelvärdet på resultatet är 8.1896, och sjunkande (under det allt fler utomstående hittar testet och gör det).

Rokviken
Medlem

Vid ett tillfälle försökte jag registrera mig som användare på ett av deras diskussionsforum och fick ingen bekräftelse och trots upprepad kontakt från mig – ingen respons alls. Där gav jag upp.

Sverker
Medlem

Fler parallella nationella rörelser, där man kan vara medlem i varje och stötta, är bra taktik, då vi ger ett växande intryck för fienden. Psykologi är allt!
Kan tänka mig att flytta till ett ”Svensk hus-område” som en skön oas, innan vi rensat hela landet.

Joss
Medlem

Bra initiativ, jag kommer bidra och jag önskar dem verkligen lycka till.
Jag förstår att artikeln är litet vass eftersom Motståndsrörelsen ligger långt före i det här arbetet. Men motståndsrörelsen har en helt annan och mycket tätatare modell som inte passar alla. Det Fria Sverige kommer vara mycket lättillgängligare för många svenskar.

Par
Medlem

”mycket tätatare modell som inte passar alla. ”

Vad menar du?

Joss
Medlem

Det Fria Sverige kommer endast kräva att du vill att svenskar skall fortsätta finnas till och att Sverige är vårt land.

Motståndsrörelsen är nationalsocialistisk. Alltså en tydlig ideologi som det är nödvändigt att ställa upp på, åtminstone för medlemmar.

Dessutom är denna ideologi det mest demoniserade som finns i samhället. Att bli öppen nationalsocialist leder till max stigmatisering. Vilket i sin tur gör att Motståndsrörelsen får en enastående och oöverträffad sammanhållning.

Rokviken
Medlem

Du menar ett lättare alternativ där svensken inte behöver röra ett lillfinger förutom att då och då bidra med lite shekels.

Joss
Medlem

@Rokviken Jag är inte nationalsocialist. Jag finner tanken på en generell välfärdsstat och korporativism dysgenisk och katastrofal och motbjudande. Följaktligen kan jag inte vara medlem i motståndsrörelsen. Jag skulle vara destruktiv för moralen i Motståndsrörelsen eftersom fanatism är någonting som dels är politiskt värdefullt och dels inte mår bra av att någon håller på och bjäbbar emot och tycker annorlunda hela tiden. Följaktligen har det inte bara att göra med lathet, som du tycks tro. Utan med ett genuint annat perspektiv.

Rokviken
Medlem

Respekterar din åsikt.Jag tycker att det är bra att det finns fler nationella alternativ som t ex Motgift. Men tyvärr brister kommunikationen. Jag har vid flera tillfällen registrerat mig på hemsidan för att få ta del av utbudet. Ingen respons överhuvudtaget. Har lite svårt att få förtroende för något som inte vill kommunicera med sin omgivning men gärna vill håva in pengar.

Senaste
Medlem

Det är bra med en etnocentrisk inriktning och att allt fler ”normies” får se att det finns svenskar i landet som engagerar sig på etnisk grund. Tyckte jag hörde Carlqvist säga relativt nyligen att man inte kan repatriera främlingar som är födda i Sverige, så hon kan behöva mer påverkan åt ett sundare håll. Men framtidsplanerna undrar jag över, ska man med säkerhet vänta några hundra år tills man tycker att det egna projektet utklassar majoritetssamhället, eller politikerna slutligen vaknar upp och gör…vad då? Revolterar mot globalisterna? Dessutom har de som styr denna nya världsordning hunnit en bra bit till… Läs mer »

Magnus
Medlem

Så deras vision är att ge upp rätten till vår fädernesjord fram tills vi blivit en minoritet och då kräva minoritetsstatus?

Är inte det att lägga sig platt för mångkulturen och erkänna sig besegrade?

Nej, en radikal nationalsocialistisk organisation som inte viker en tum är vad som kommer att befria vårt folk.

Adam
Medlem

Ja, det är exakt deras vision och drömmar. Du har inte alls misstolkat med vilja.

Behöver man tillägga att jag är ironisk?

Tjust
Medlem

Att ha som vinkel att anpassa sig efter fienden och vinna fördelar som en minoritet är att retirera. Det är även en dum plan på så sätt att vi aldrig kommer få minoritetsrättigheter då hela den globalistiska agendan går ut på att förinta oss totalt. När så väl sker (om det gör det) att vi blir en minoritet bland andra kommer ju naturligtvis propagandan från ZOG att förändras utefter det. Nej, Motståndsrörelsen är helt rätt ute gällande att ena de nordiska folken till en kraft och från Norden krossa ZOG tillsammans med andra europeiska folk och andra allierade. Det är… Läs mer »

Torbjorn
Medlem

Det är bra att vi ÄNTLIGEN får ett nationalistisk organisation för ett ETNISKT Sverige, Motståndsrörelsen vill inte ens ha ett Sverige, ni vill bara ha ett Norden.

Robin Nordlund
Medlem

Jag tycker att det är löjligt att du måste signalera med att påstå att det inte skulle finnas ett Sverige i ett enat Norden. Om du på allvar tror att vi inte vill det så undrar jag vad du egentligen har för uppfattning om Motståndsrörelsens visioner.

Norden består ”bara” av Sverige, Norge, Danmark, Finland & Island med mera. Alla individuella delar kommer att bli en del av samma enhet.

Torbjorn
Medlem

Som jag förstod Simon H:S artikel som han skrev efter faludemon, så lät det som om ni ville slå samman natioonerna, utan hänsyn till deras skilda historia. Dvs att länderna i sig själva skulle förlora sina egna särarter, och dess historia. Det är därför jag efter den demon, har hållit någon slags armlängs avstånd till organisationen.

Robin Nordlund
Medlem

Då har du mycket riktigt helt missuppfattat saken. Verkar som att du antog att artikeln betydde ett utraderande av det du beskriver.

Simon Holmqvist
Redaktör

Norden hör samman och bör enas, men inga länder behöver förlora sina särarter för det. Det har jag aldrig påstått.

Martin Saxlind
Admin

En gång i tiden var personer med din politiska mentalitet emot bildandet av Sverige eftersom den svenska identiteten hotade och försvagade de äldre, regionala identiteterna. Kultur och etnicitet är i någon mån flytande fenomen som förändras och saknar helt tydliga gränser (att gränser inte är tydlige betyder inte att det inte alls finns, en rasfrämmande neger kan t.ex. aldrig bli svensk men de flesta svenska nationalister är väl överens om att många europeiska etniciteter går att integrera in i svenskheten). Nationalismens högsta mål bör inte heller vara total kulturkonservatism; livsdugliga samhällen och kulturer måste kunna förändras för att kunna utvecklas… Läs mer »

Torbjorn
Medlem

Det låter mycket bra. Då jag läste artikeln och efter att motgift särskådate artikeln så uppfattade jag det som utrotande av de enskilda nationerna, och bildande av en stornation. Då är det enda sista som står kvar mellan mig och er organisation är angående styrelseskicket. Jag har uppfattat er som Republikaner. Jag är själv Rojalist men som är öppen för valmonarki. En av mina nya vänner som var på ett nästemöte för näste6 sa att organisationen inte är republikaner rakt av, utan även att ni är öppna för valmonarki, hur ställer ni er till det?

Torbjorn
Medlem

Nu har jag läst ditt svar ytterligare en gång matin, och fick en ytterligare täkeställare. På Vk.com:s grupp, nationella i Norrland, så har det tagits upp ett initiativ som verkar drivas på Facebook som heter Norrlandspartiet.

Du pratar om de äldre regionala bildninarna, är det något som ni eftersträvar, dvs skulle tex Norrland få ett mer makt att styra över sig själva?

Simon Holmqvist
Redaktör

Det är ju bättre att bedöma artikeln utefter vad som faktiskt står, än utifrån vad Motgift påstår att den betyder.

Angående valmonarki så är ju det styrelseskick som förespråkas i Vår väg betydligt mer likt den ursprungliga germanska formen av monarki än både dagens arvsmonarkier och republiker.

Martin Saxlind
Admin

Motståndsrörelsen är för en republik. Men en republik med en stark ledare blir i praktiken mer likt ett samhälle med traditionell valmonarki än dagens kombination av liberal demokrati och symbolisk arvsmonarki. Om man är för monarki har man många praktiska frågor att svara på: Är det den nuvarande kungafamiljen man är för? Om inte, vem ska vara kung istället? Om man duckar den frågan genom att förespråka valmonarki, ska alla medborgare vara valbara? Om alla medborgare är valbara och det inte finns något krav om ”adligt blod” eller liknande, vad är då skillnaden annat än i ord mot en republik?… Läs mer »

Freddy
Medlem

Det finns bara ett alternativ och det är Nordiska motståndsrörelsen punkt. Vi är den enda nationella rörelsen i Norden och dem som startar nya partier/organisationer försöker att splittra eller drivs av egoistiska behov.

Blue
Medlem

Det Fria Sverige ser ut som ett Folkets Demonstration V. 2.0. – sjösatt för att i tid positionera sig för att sabotera valrörelsen 2018 för syftet att rädda SD och resten av åttaklövern kvar i riksdagen.

Andreas
Medlem

Haha, och nu hettar det till igen då nya ”nationalistiska” alternativ presenteras, dags för folks egon att stötas och blötas…

Nordiska Motståndsrörelsen är den enda realistiska lösningen på vår tids etniska kris och har den största chansen att säkra en framtid för vita barn i Norden. Endast genom kompromisslös kamp kommer vi att segra!

De som inte kan se detta, har inte förstått allvaret i situationen och tror att vi fortfarande har tid att lalla runt…

Blue
Medlem

Den dolda makten är desperat på att kontrollera sina egna kritiker.

Efter att Folkets Demonstration för ett par månadeer sedan kastade in handduken var det uppenbart att ett nytt försök skulle göras.

I dag känner vi identiteten på det nya försöket att kontrollera oppositione till globalisterna: Det Fria Sverige och deras skapare…

Senaste
Medlem

På filmen från konferensen låter det på Ingrid som att det blev något fel i slutet av 1900-talet och att vi ska fixa till det och gå vidare, Sverige blev Absurdistan, som om vi var ett undantag från omvärlden. Det var bara häromåret (2016?) som Ingrid fortfarande jobbade åt fienden och det vore väl inte konstigt om man blir en smula förlägen när man upptäcker detta – om man nu inser det, dvs. Kanske är det det som får henne att fortfarande framhålla sin counterjihadistiska bakgrund som något positivt, när man efter en sådan klarhet egentligen borde påpeka hur fel… Läs mer »

Adam
Medlem

Möjligen berättade hon om Sverige inför utländska lyssnare eftersom hon själv bor här och har bott här i hela sitt liv.

Hon samarbetade med judar för några år sedan när hon var en ren counterjihadist. Efter det har hon hållit tal där hon påpekat att judar varit starkt bidragande till att förvandla Sverige till en mångkultur. Hon har också blivit etnisk nationalist och vill skicka ut babbar. Ungefär så min egna resa såg ut.

Många stannar kvar vid counterjihadismen och tar sig aldrig vidare, detta gäller dock uppenbarligen inte Ingrid.

Senaste
Medlem

Det är inte bara vid det här tillfället som hon har uttryckt sig så och jag känner till hennes vetskap om judarnas roll i Sveriges mångkultur, men det kan vara svårt att utröna vad folk har för världsbild om de inte är knutna till ett parti eller organisation med ett program som vederbörande ställer sig bakom. Etnisk nationalist vet jag inte, hon och Conrad talar fortfarande om att rösta på SD, hon vill inte repatriera invandrare som är födda här och jag tyckte jag hörde något om att invandrare som anser att Sverige är svenskarnas land är välkomna att bo… Läs mer »

Blue
Medlem

Om nu Ingrid inte tagit sig vidare från counterjihadismen, hur kommer det sig då att I&C vägrar att nämna det nyligen lanserade online-testet rör Förintelsen.nu med motiveringen att det är för kontroversiellt?

forintelsen.nu

Tobias
Medlem

När i hela friden skall folk förstå!
Det finns inga mellanting,eller genvägar för att uppnå en seger,om man på allvar tror att det hjälper med en förening,där man skall invänta slutet för vår ras,bör genast söka hjälp!
Det finns bara en lösning på den ödesfråga vi står inför,och det är Nationalsocialism,,ingen diskussion !
Alltså Nordiska Motståndsrörelsen är det ända alternativet

Hell Seger

Chief
Medlem

Jag tycker att det är ett skitbra engagemang, men jag blir lite arg över att de inte har Motståndsrörelsen som partner.

– Chief

Rokviken
Medlem

Det är som vanligt.De som inte vill går andra vägar och vi andra får kämpa på:)

Ramón Mercader
Medlem

Dan Eriksson måste Erkänna att ha motsvarande mål som den minoritetsgrupp som gav oss muslimerna vore realistiskt.

aar88
Medlem
aar88

DNVP allierade med NSDAP i slutändan. ;)

Yura
Medlem

Litar inte på honom för fem öre. Dan har hållit på med hyckleri så länge han har funnits med i rörelsen. Ännu en projekt som kommer att gå i graven när de har samlat en miljon kr. Allt för att lura folk på pengar.

Ramón Mercader
Medlem

Dan Eriksson och Magnus Söderman kan ju gå till Kungahuset och fråga om ca 250 ton silver(säg 200-300 ton, så 200 ton för att vara på den säkra sidan) som tagits i ränta och inte skatter av svenska folket av judiska frimureribernadotte som självklart andra judar dragit nytta av. Dan Eriksson kanske kan passa på fråga de Kabbalisiske adelsmannen Carl Bildt också. För att få en realistisk finansiering. https://www.republikanskaforeningen.se/reportage/kungahuset-svindlar-oss-pa-pengar/ Skatt fanns förövrigt också även om den långt tillbaka i tiden var ganska låg så det kan ej skyllas på att det skulle varit ”skatt”. Ja, de sista åren var den… Läs mer »