Möt Roman Abramovich – juden som tillsatte Putin

RYSSLAND. Nordfront kikar här närmre på mannen som rekommenderade Jeltsin att välja Putin som sin efterträdare.

Vladimir Putin i förgrunden, Roman Abramovich i bakgrunden.

Vladimir Putin i förgrunden, Roman Abramovich i bakgrunden.

Roman Abramovich är en internationell jude som är född 1966. Han är en av många judiska ”oligarker” som inte rensats ut av Vladimir Putin. Judens hemvist uppges vara både Moskva och London, men han sägs dock spendera mestadels av sin tid i London. 2003 köpte han fotbollsklubben Chelsea F.C.

Abramovich är ordförande för Federationen av Judiska Samfund i Ryssland (som är allierade med Putins administration) och han donerar även pengar till den judiska Chabad-Lubavitch-rörelsen.

Chabad-Lubavitch är en ortodox judisk rörelse.

Chabad-Lubavitch är en ortodox judisk rörelse.

Tillsatte Putin och Medvedev
Abramovich var den första personen som rekommenderade Boris Jeltsin att välja Vladimir Putin som sin efterträdare. När Putin bildade sin första kabinett som premiärminister 1999 var det juden Abramovich som först höll ”personliga intervjuer” med var och en av kandidaterna innan dessa godkändes. Efter detta förblev Abramovich en av Putins närmsta bundsförvanter.

2007 frågade Putin denne jude vem som skulle väljas till ny president – Dmitrij Medvedev blev då personligt rekommenderad av Abramovich. På G-20 mötet i London 2009 och G-8 mötet 2010 var det Medvedev som blev omtalad då han hade med sig ett provexemplar av den nya överstatliga världsvalutan ”United Future World Currency”, som han propagerade starkt för enligt Bloomberg.com.

Dmitrij Medvedev informerar om den nya världsvalutan.

Chris Hutchins, som skrivit biografierna Abramovich: The Billionaire from Nowhere och Putin A Biography, beskriver Putins relation med Abramovich likt en ”mellan fader och hans favoritson”.

Figurerar på Russia Todays webbplats
Under rubriken ”framstående ryssar” lyfts Roman Abramovich fram i Russia Todays uppslagsverk ”Russiapedia”. Där står det bland annat att Abramovich fick åtkomst till Jeltzins ”innersta cirkel” via den judiska oligarken Boris Berezovsky.

Roman Abramovic på Russia Todays tjänst om "framstående ryssar".

Roman Abramovic på Russia Todays tjänst om ”framstående ryssar”.

Bråk med Boris Berezovsky
Roman Abramovich och Boris Berezovsky kom på senare år att gräla gällande ryska tillgångar som de båda förskansat sig i samband med Sovjetunionens fall. Berezovsky försökte 2012 att stämma Abramovich på ett värde av 32 miljarder kronor. Berezovsky menade på att Abramovich medelst hotelser fått honom att sälja sina tillgångar och tvingat honom till politisk exil i England.

Berezovsky förlorade dock då målet togs upp i High Court of Justice i England. I mars 2013 hittades han hängd i sitt hem — något som upptäcktes av Avi Navama, en 32 årig före detta Mossad-agent som arbetat som hans livvakt i åratal.

Roman Abramovich (i mitten) på spatsertur i London.

Roman Abramovich (i mitten) på spatsertur i London.

Roman Abramovich (i mitten) på spatsertur i London.

Roman Abramovich (i mitten) på spatsertur i London.

Mossad-agenter, yachter och Boeing
Abramovich uppges äga ”en flotta av lyxbåtar”. 2010 köpte Abramovich yatchen ”Eclipse”, som han låtit Blohm + Voss i Hamburg konstruera åt honom. Yatchen är världens största på 163 meter. Den är utrustad med ett anti-missilsystem, två helikopterplattor, ett anti-paparazzisystem som automatiskt skannar omgivningen efter objektiv och snabbt kan rikta laser, med mera. Båten har en besättning på 70 personer, som bland annat utgörs av före detta Mossad-agenter och före detta SAS-soldater.

Abramovich äger även en specialbyggt Boeing 767-33A som invändigt uppges vara dekorerad med valnötsträ och guld.

Roman Abramovichs flygplan landar på Ben Gurion Airport, Israel.

Roman Abramovichs flygplan landar på Ben Gurion Airport, Israel.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om