Mossad anklagas för mord på palestinsk forskare

UTRIKES. Den israeliska underrättelsetjänsten Mossad anklagas för att ligga bakom ett mord på en palestinsk forskare i Malaysia.

Under lördagen sköts den palestinska forskaren Fadi Mohammad al-Batsh till döds av två okända gärningsmän i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Männen avlossade tio skott, varav fyra träffade, för att sedan fly platsen på en motorcykel.

Enligt den malaysiska polisen kommer man undersöka alla tänkbara teorier, men landets vice premiärminister Ahmad Zahid Hamidi pekar ut ett land som troligen är Israel:

— Undervisaren, som är permanent boende i landet, har blivit en belastning för att land som är fientligt mot Palestina.

Mannens familj, som bor på Gazaremsan, säger i ett uttalande att de är övertygade om att Mossad ligger bakom mordet. Israels försvarsminister Avigdor Lieberman förnekar att Israel varit inblandade, men påstår samtidigt att al-Batsh ”inte var något helgon”.

Enligt israelisk media ska mannen ha varit inblandad i ett raket- och drönarprogram som drivs av Hamas. Detta har dock inte bekräftats.

Källa:
Israel’s Mossad accused of assassinating Palestinian ‘rocket scientist’ in Malaysia

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FredrikaKlausKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

comment image

Karl-Путин A
Medlem

OM jag kunnat ge 6 miljoner upptummar på den…… :)

Klaus
Medlem

Det var enligt Talmud.

Fredrika
Medlem

Mossad är en globalt opererande terrororganisation. Det här normal verksamhet. Om inte Bechir Rabani dog av autonomt hjärtfel som det sägs, gjordes det av Mossad. De enda som hade rimliga ”motiv”.

Karl-Путин A
Medlem

Mossad är världens största spion- och terrororganisation – har 20 miljoner medlemmar runt hela världen. Bara i Sverige finns minst 20 000.