Moské i Borås brann under natten

INRIKES. En byggnad som inrymmer en moské i centrala Borås brann under natten till söndag. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Det var strax efter klockan tre natten till söndagen som ett larm inkom till polis och räddningstjänsten om att en byggnad som inrymmer en moské i centrala Borås stod i lågor. Polisen kom först till platsen och började släcka elden med hjälp av en brandsläckare. Sedan kom räddningstjänsten och avslutade släckningsarbetet.

— Det brann inne i byggnaden med öppna lågor när vi kom fram till platsen. Det kunde vi släcka men mest problem var att glödbränder hade spridit sig in i trossbotten, säger Mats Hermansson, inre befäl vid Räddningstjänsten.

Redan tidigt under söndagsmorgonen tog polisen upp förhör med vittnen. Förhören kommer att fortsätta under dagen.

Avspärrningarna runt området är nu borta efter att en teknisk undersökning har gjorts, som nu kommer att analyseras. Polisen kan ännu inte avfärda brottsmisstanke. Det blir avdelningen för grova brott som tar över utredningen.

Källa:
Brand i moské i Borås

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments