Mörkhyad man bakom sexualvåld i Finland

MASSINVANDRINGEN. En mörkhyad man misstänks ligga bakom en våg av våldtäktsförsök och sexuella trakasserier i finska Åbo.

finland

Flera kvinnor i Åbo utsattes nyligen för olika sexualbrott. Nu misstänker polisen att det rör sig om samma man. Övergreppen skedde mellan halv åtta och kvart i tio på fredagskvällen och våldtäktsförsöket inträffade klockan halv nio under lördagen. Gärningsmannen avbröt våldtäktsförsöket och flydde då ett par kom till platsen efter att ha hört rop på hjälp.

I alla tre brottsanmälningar beskrivs gärningsmannen som en 170-185 centimeter lång mörkhyad man i sexton till tjugo års åldern med kort hår och smalt avlångt ansikte. Han ska ha pratat engelska och varit klädd i en blå jacka med dragkedja.

Nu vill man få kontakt med paret och andra eventuella ögonvittnen. Kontakt med polisen i sydvästra Finland sker på e-postadressen pia.suominen@poliisi.fi.

Källa:
Trakasserier och våldtäktsförsök vid Hallisforsen – polisen tar emot tips

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om