Morgondagens krigföring: Drönarsvärmar

MILITÄR. Storbritanniens försvarsminister säger att så kallade ”drönarsvärmar” kommer att införas i landets armé under året. Samtidigt kollar Ryssland på hur man kan kontra den moraliskt tvivelaktiga taktiken.

Storbritanniens försvarsminister Gavin Williamson har sagt att hans land kommer att införa så kallade drönarsvärmar i sin armé under det här året. Detta för att ”förvirra och överväldiga fiendens luftvärnssystem”.

En drönarsvärm utgörs av ett gäng drönare som aktivt kommunicerar och samarbetar med varandra som en enhet.

— Hela idén med en svärm är att det inte bara är många av dem, utan att de arbetar tillsammans och delar information inom svärmen, säger Peter Singer som arbetar för New America Foundation och studerar framtidens krigföring.

Att Storbritannien redan i år kommer att införa tekniken ser experter som ett önsketänkande från Williamsons sida. Tekniken har dessutom kritiserats för att drönarna i stort kommer att styras av artificiell intelligens utan mänsklig inblandning. En riktig person kommer fortfarande att ta beslutet att avfyra mot ett potentiellt mål, men AI-drönarna kommer att själva kunna identifiera målen.

Eftersom nedskjutning av massiva drönarsvärmar med traditionellt luftvärn skulle innebära extrema kostnader för en militär entitet har nu nya alternativ börjat utprövas. Till exempel kollar Ryssland på flera typer av elektroniska vapen som antingen kommer att överhetta drönarnas elektroniska komponenter eller störa ut deras kommunikationskanaler.

Källa:
UK Military to Introduce Swarm Drones ‘By End of the Year’ – Defense Minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tobias LindbergCaesar-AureliusnordboKlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Absolut kommer elektronikgrillare att behövas mot såna där. Även illegala grillare som slår ut statens kommande övervakningsdrönare mot befolkningen. De liberala demokratierna har för länge sedan förklarat krig mot folken utan att meddelade det tydligare än genom sin antivita propaganda vare sig det gäller Orbáns stöd för Ungerns familjepolitik eller rasistiskt vit mjölk eller rasistiskt vit snö som faller över de nordiska skogarna. Om Sverige verkligen köper in kamerabestyckad AI-igenkänningsteknik från Grisrael kommer de att koppla ihop det med lika grisraeliska drönare.

En av librealdiktaturens drömmar om ett bättre, tryggare och lugnare samhälle.

Klaus
Medlem

Vad vill Rothschild’s efterblivne United Kingdom? Igen erövringskrig? Är det oljan i Brandenburg? Stora drönare med sprängämne skulle vara farligare.
För övrigt är små drönare inte effektiva försvarsvapen. Det finns bara afrikaner och muslimer som erövrar Rothschild’s UK som civilister.

nordbo
Medlem

hmm, med tanke på utbyggnaden av 5G nätverket som ska hitta de mer svaga signalerna från id-chipen i händerna så kan dessa drönare identifiera personer istället för filmiskt kaos att många oskyldiga blir drabbade i svärm osv ..

Caesar-Aurelius
Medlem

Tänk om vi alla köper var sin drönare till 1 maj … och sedan hälsar på hos sossesvinen när de ska hålla sina 1:a Maj tal.

Tobias Lindberg
Redaktör

Missa inte denna tidigare artikel om farorna med mördarrobotar:

https://www.nordfront.se/hotet-fran-mordarrobotar.smr