Morgan Johansson: ”Kritik mot regeringen är farlig väg att gå”

INRIKES. SvD:s ledarskribent Ivar Arpis regeringskritik i ett inslag i SVT Aktuellt blev för mycket för justitieminister Morgan Johansson (S) som valde att göra ett bryskt utspel på Twitter. Där anklagade han Arpi för att inte ”respektera demokratin”.

Det var på fredagen som SvD:s ledarskribent Ivar Arpi i SVT Aktuellt kritiserade Löfvenregeringen och kallade den ”en styggelse på alla sätt…”. Han menade att de partier som just nu styr landet gick till val på något annat än vad de just nu gör och att de därmed inte respekterar folkviljan:

— Alla partier som ingår i den här regeringen och i regeringsunderlaget gick till val på något annat än vad de gör. Så de har ju svikit sina väljare, sade Arpi i SVT-inslaget.

— Om man fortsätter att göra på det här sättet så kommer vi att urholka förtroendet för hur vår demokrati fungerar, fortsatte han.

Arpi kritiserade även Socialdemokraterna som han menar inte längre representerar arbetarklassen och sa att om de har någon slags ryggrad så ska de inte acceptera att ”sälja ut sin själ gång på gång som de gjort nu”.

Kritiken blev för mycket för justitieminister Morgan Johansson som gick till angrepp på Twitter:

Det här är faktiskt ett oerhört uttalande. Har det alltså gått så långt att konservativa opinionsbildare nu har återgått till att inte längre respektera demokratin?” twittrade Johansson.

Hur illa högern än tycker om januarisamarbetet, så bör de respektera folkviljan som den kommit till uttryck i allmänna val, och inte ägna sig åt att beskriva regering och riksdag som illegitima. Det är en farlig väg.”, fortsatte han.

Utrikesministern fick dock svar på tal av Arpi som påminde justitieministern om att folkviljan inte kommit till uttryck i nuvarande regering då partiet gick till val på en helt annan politik än den som förs:

Demokrati handlar om att skapa legitimitet, inte om att behålla makten till varje pris. Socialdemokraterna gör tvärtemot vad de gick till val på. Det finns inget som förenar regeringsunderlaget förutom deras vilja till makt och deras avsky för SD. Så urholkar man demokrati.

Källa:
Morgan Johansson (S) accepterar inte kritik mot regeringen: ”Farlig väg att gå”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ВладJan HjelmWäringRobert Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Robert
Medlem

Den sk ” demokratin” styrs från New York och Tel Aviv och innebär att vi ska hålla käft och betala för Globalisternas folkmord på europas folk. Ingenting annat.

Wäring
Medlem

Det utvalda folkets vilja går före allt. Det är bl a Morgan Johansson bra bevis på.

Jan Hjelm
Medlem

MorganJohansson är otroligt långt från både verklighet, vett och sans. Drömmer han om att bli en ny Stalin? Googla på ordet defenestrering så får du en uppfattning om vad jag hoppas ska hända honom.

Влад
Medlem

Här är de vackraste kvinnorna i landet – > getbadgirl. com