Molotovattack mot Göteborgs synagoga – mitt under pågående ”ungdomsfest”

GÖTEBORG. Under kvällen har Göteborgs synagoga attackerats med bland annat molotovcocktails. Enligt judiska ungdomar som festade i lokalen ska ett tjugotal maskerade män ha legat bakom attacken, som kom efter en antijudisk demonstration som under lördagen hölls i Malmö.

Göteborgs synagoga utsattes under kvällen för en attack.

Under kvällen fick räddningstjänsten i Göteborg in ett larm om att brinnande föremål ska ha kastats in i stadens synagoga. I den judiska lokalen ska någon form av ungdomsfest ha pågått under attacken, rapporterar GT.

I skrivande stund ska räddningstjänsten ha lyckats släcka branden, som man fruktade kunde spridas även till närliggande byggnader.

Enligt GP ska det ha varit ett ”stort pådrag” kring det judiska templet, med både polis, brandmän och väktare på plats. Av okänd anledning ska även en ”dykenhet” ha befunnit sig på platsen. Man ska även ha spärrat av ett stort område kring synagogan.

– Vi vet inte så mycket mer än att det är flera stycken molotovcocktails som har kastats mot synagogan. Det rör sig om flaskor och bensin, säger en polis på platsen till GP.

En kvinna vars dotter ska ha befunnit sig i templet berättar för GT:

— Jag fick ett sms av henne för 20-30 minuter sedan. Hon skrev att ”mamma jag börjar bli rädd”, och att det är 20 maskerade män som kastar brinnande föremål.

Attacken kom efter en pro-palestinsk protestaktion i Malmö under lördagen, som hölls som en reaktion mot Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Demonstrationen fick en starkt antijudisk karaktär, med demonstrationsdeltagare som bland annat skanderade att ”vi ska skjuta judarna!”.

Källor:
JUST NU: Brandattack mot judisk ungdomsfest – stort polispådrag
Brandbomber kastade mot synagogan i Göteborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

När man trodde att Sverige var färdigberikat mha pensionsräddare, kulturberikare, bidragsparasiter, gruppvåldtäkter, no go zoner, klankrig mm mm mm mm mm…. så ser man att vi har så mycket mer ”spännande utmaningar” att se fram emot.

En intifada i Göteborg hade jag aldrig vågat drömma om i min vildaste fantasi för några år sen.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Och så passar lögnarnas mästare på att försöka ge NMR skulden:

I höstas ansökte nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, om att få demonstrera utanför synagogan under firandet av den judiska högtiden Jom Kippur. Nazisterna nekades dock till det och deras rutt förkortades.

Ett demonstrationståg skulle passera på Slussgatan för vidare färd mot Gustav Adolfs torg: 200 meter från synagogan med 3 och ett halvt kvarter däremellan. Men det är klart; om man bygger sin världsbild på sinnessjuka vanföreställningar så är inget omöjligt.

https://www.hitta.se/kartan!~57.70644,11.97079,17z/tr!i=JvX6QC1j/search!i=dSRZ4vUUU1!q=Judiska%20F%C3%B6rsamlingen%2C%20%C3%96stra%20Larmgatan%2012%20G%C3%B6teborg!t=single!st=cmp!a=57.70575:11.97170/measure!p=57.70555:11.97254,57.70734:11.97181

_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

comment image

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  _DH_

Exakt min tanke också. De är ju specialister på falsk flagg. USS Liberty poppar upp i minnet bland många andra.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Judiskt sanningsvittne: ”20 maskerade män som kastar brinnande föremål.

Översättning: 2 småpojkar kastar ett hopknycklat cigarettpaket

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Jerusalem – 3 Jewish Suspects Arrested For Throwing Firebomb At Eli Yishai Rally

Jerusalem – Three male Jewish suspects were arrested early Wednesday morning after allegedly throwing a firebomb shortly before midnight at a large youth rally supporting embattled Yahad party chairman Eli Yishai in Jerusalem’s Har Nof.

“Police arrived shortly after the petrol bomb was thrown and found the three suspects, two of whom are minors, hiding in Har Nof,” Rosenfeld said.
comment image

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Alltid ett snyftande i msm när judarna drabbas av någon motgång.Men när svenskar drabbas av våldtäkter och annan grov brottslighet är man tyst om det.Detta visar tydligt vilka som styr msm och hur dom bara spyr ut propaganda maskerat som nyheter.

dB
Nybörjare
dB
2 år sedan

X antal skäggbarn med brur och aboo pappa var det. Efter att få höra Trumps flytt av ambassad blev det syntax error i den enda hjärncell de har.
Inte en enda lyckades de få in genom fönstren. Autistiska mohammedaner. :-)

Men det är gott, underhållande att se dessa ”grupper” sprida skiten runt sig. Kan de under sina härjningar medelst kaosa trycka dit oy vey samt skapa lite nervösa rubriker i (((media))), blir bara jag glad.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
2 år sedan

Märk en sak: Polisen, tidningar och TV anger inte att det är muslimer som attackerat synagogan. Hade det varit NS så hade det varit krigsrubriker om att NAZISTER STARTAT KRISTALLNATT I GÖTEBORG

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Valhalla

Enligt media har tre personer gripits, men ordet muslim kommer naturligtvis aldrig att nämnas. Hade det varit ”nazister” hade Nato redan varit på plats. Sverige har ju övat med Nato att slå ner ”folkliga oroligheter”.

Jimmy
Nybörjare
Jimmy
2 år sedan

J-dar ska känna rädsla och terror.
Kvittar om det är vita nationalister eller palestinska nationalister som angriper dom. Alla attacker är bra när det är globalisterna som är ”offren”

En intifada välkomnar jag, j-den ska jagas ut. Dessa lögn halsar. Avskum.