Modiga Lotta i Nyköping får Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris

CIVILKURAGE. Lotta Eriksson i Nyköping, som tidigare i veckan spöade och körde ut sex angripande vänsterextremister från sitt hem, har tilldelats Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris för sitt föredömliga mod.

Lotta Eriksson i Nyköping som tilldelats Nordiska motståndsrörelsens Civilkuragepris i form av ett basebollträ och blommor.

I fredags kunde Nordfront berätta om Lotta Eriksson, 47, i Nyköping som ensam försvarade sig och sin familj mot sex beväpnade antifascister som försökte tränga sig in i deras hem. Med ett slagträ gav hon en av angriparna så mycket stryk att hela gruppen tog till flykten.

Sedan artikeln publicerades har många människor uttryckt både beundran och uppskattning av Lottas modiga agerande, och flera har uttryckt att hon utgör ett mycket gott föredöme för nordiska kvinnor, såväl unga som gamla.

Under söndagen kunde den tillförordnade chefen i Näste 8 besöka Lotta och tillkännage att hon tilldelats Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris, efter beslut av organisationens ledare Simon Lindberg.

Lotta fick också motta en gåva från organisationen i form av ett nytt slagträ i metall, eftersom polisen beslagtagit hennes gamla, och en blomsterbukett.

Senare under söndagskvällen intervjuades Lotta i Radio Nordfront där hon berättade om händelsen när hon blev angripen i sin lägenhet.

Simon Lindberg tillkännagav att Lotta Eriksson tilldelats årets civilkuragepris och berömde henne för hennes modiga och föredömliga agerande.

— Det känns som att ha fått Nobelpriset, fast bättre, säger Lotta om utmärkelsen.

I programmet passade Lotta också på att sända ett varmt tack till alla nationella kamrater som stått bakom henne.

Nordfronts redaktion ber också att få gratulera Lotta Eriksson till det välförtjänta civilkuragepriset!

Listen to ”Lotta Eriksson får Nordiska motståndsrörelsens civilkuragepris: Hela-intervjun” on Spreaker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SlipsenErikVeraMotståndsman i BoråsCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Grattis Lotta! Jag hoppas att jag kan visa samma sinnesnärvaro och handlingsförmåga om jag hamnar i samma situation. Välkommen till Motståndsrörelsen.

Emil Shoahstein
Medlem

Hurra för Lotta!!

Ethny
Medlem

Välförtjänt!

Ethny
Medlem

Vill bara inflika en sak, känner inte dig personligen och vet inte hur du mår, eller om du nu ens läser detta. Det är fortfarande inte så allmänt känt men PTSD är mycket vanligare än vad folk tror. Man kan få det av alla möjliga händelser t.o.m positiva sådana, i varierande grader beroende på situation och person. Menar inte att du kommer få det, utan att detta är mer som en vänlig rekommendation om att bara läsa på om vilka symtom det ger, så att du själv vet om det utifall det nu skulle bryta ut. För mig t.ex triggades… Läs mer »

Ethny
Medlem

Till dig som tummat ned, bryr mig inte om +- per se, t.o.m gissade nästan att någon / några skulle motsätta det hela då det verkar anses vara en svaghet. Skrev detta enbart riktad till denna fantastiska exemplariska kvinna som många kvinnor borde ta efter / ta lärdom utav. Framförallt för att kunna försvara sig själv och skydda sin familj. Vore i sådana fall, och snarare mer intressant att höra åsikten eller vilket det är som du motsätter istället. Är PTSD ett judiskt påfund / lögn? Vi som är drabbade av det, och som får uppleva det om och om… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Mycket modigt och rådigt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Bästa Lotta!
Jag blir så stolt över ditt enastående mod att jag får tårar i ögonen! Än finns det svenska hjältinnor kvar i detta arma land!

comment image

Jan Hjelm
Medlem

Mödrar har dessutom en direkt urkraft och instinkt som kickar igång om deras barn är hotade.

Motståndsman i Borås
Medlem

Stort grattis! Du visar hopp och styrka, mer sådant behövs!

Vera
Medlem

En uppriktig gratulation till Din sunda reaktion.( Bry Dig inte om psykologisk trams – en trend som förstör sunda försvarsmekanismer.) Du bor i en stad med korrekt SVENSKA liksom Strängnäs vad jag vet? HA EN RIKTIG GOD JUL med hälsningar från Grängesberg.

Erik
Medlem

Välförtjänt!

Slipsen
Medlem

Helt rätt agerat och du är helt klart värd civilkuragepriset!
Våld är det enda språk röda råttor förstår!
Välkommen in i värmen och god Yule kamrat!