Moderaterna vill samla världen mot Kina

UTRIKES. I en debattartikel i Expressen uppmanar moderaternas partiledare Ulf Kristersson och den utrikespolitiska talespersonen Hans Wallmark omvärlden att agera mot Kina efter att de fängslat Gui Minha.

Efter att ha kritiserat och avslöjat känsliga uppgifter om det kinesiska politiska toppskiktet kidnappades Gui Minha och ställdes inför domstol i Kina och dömdes till 10 års fängelse för att ha försett utländsk makt med underrättelser. Minha blev svensk medborgare efter Himmelska fridens torg men flyttade tillbaka till Kina år 1999 och har ägnat mycket tid åt att kritisera Kinas styre så fallet är extra känsligt för politiker och journalister.

Svenska politiker har under många år skakat hand med allehanda kommunistiska och arabiska diktaturer runt om i världen Moderaterna styrde den regeringen som påbörjade det fortfarande pågående rättsövergreppet mot Julian Assange som är politiskt förföljd för att ha visat filmer där amerikanska attackhelikoptrar dödar civila människor i Irak.

Trots detta så påstår Ulf Kristersson och Hans Wallmark i sin debattartikel att ”Vi böjer oss inte för länder som begår rättsövergrepp”. Den kinesiska ambassaden har kallat Kristerssons tidigare utspel för ”arroganta”.

Källor:
Sverige måste samla omvärlden mot Kina
Kristersson attackeras av Kina: ”Han är arrogant”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VeraKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Världen mot Kina? Moderaterna förtar sig. De har ju inte ens alla svenskar bakom sig.

Vera
Medlem

Så vom jag vet har Ursula Haverbeck viss anknytning till Sverige också – men ingen protest där inte. 92 år gammal sitta i en kall källare i flera timmar innan förhöret – men som vi vet får demokratierna bära sig åt så utan Sveriges medömkan men kritisera andra länder med SAMMA förfaringssätt om de inte kallar sig demokrati – går väldigt bra.