Moderaterna vill göra upp om tiggeriförbud

INRIKES. Moderaternas ledare Ulf Kristersson vill göra upp med regeringen om att införa ett nationellt förbud mot det organiserade tiggeriet i Sverige.

Moderaterna vill göra upp om tiggeriförbud.

Moderaternas ledare Ulf Kristersson väljer nu att sträcka ut handen till Stefan Löfven för att göra upp om det organiserade tiggeriet i Sverige. Kristersson hoppas på att kunna komma överens och lösa tiggerifrågan redan före valet.

–Vi är beredda att hjälpa till att hitta en bra politisk kompromiss som gör att vi gemensamt kan förbjuda tiggeriet i Sverige, säger Kristersson till Aftonbladet i en intervju.

Kristersson menar att M och S/MP-regeringen skulle kunna lösa frågan.

–Jag tycker att det finns flera dimensioner i den här frågan. Men man ser också alla de problem som följer i tiggeriets spår, hur människor utnyttjas och den kriminalitet som sprider sig. Vi måste stoppa tiggeriet, det är inte värdigt i Sverige. Då tror jag att man ska ta ett gemensamt politiskt ansvar för detta så att vi gör det som är rätt, säger Kristersson till Aftonbladet.

Enligt en undersökning av Svenska Dagbladet vill Socialdemokraterna inte se ett nationellt tiggeriförbud i Sverige. Nio av tio lokala S-toppar i Svenska Dagbladets enkät, totalt 76 kommunstyrelseordföranden, vill inte se ett förbud mot det organiserade tiggeriet.

Källor:
Nio av tio S-toppar: ”Förbjud inte tiggeri, Löfven”
Kristersson vill göra upp med Löfven om tiggeriet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MRokvikenChristian HamiltonKarlFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Den enda ”dimension” somm finns i denna fråga är vilken ställning Kristersson ska få ha i Annie Lööfs feministiska invasionsregering.

Christian Hamilton
Medlem

Ja det var klart som korvspad Fredrika, klok som vanligt!

Sedan Annie Lööf var inbjuden till Bilderbergmötet vet alla (som tänker lite) vem som blir nästa statsminister och då gäller det för de andra att lyfta svansen och visa ändalyckten, precis som löpande tikar.

Rokviken
Medlem

Andra styr och ställer över Sverige. Den nickedocka man vill företräda deras intresse har redan utsetts.

Karl-Путин A
Medlem

Vilken jävla pajas – organiserat tiggeri är redan förbjudet.

M
Medlem

Sverige bör lämna EU och problemet löser sig själv.
Nationalsocialistiskt makt som saknas i detta land.