Moderaterna öppnar för tiggeriförbud

INRIKES. Moderaterna meddelade under fredagen att man ställer sig positiva till införandet av ett nationellt tiggeriförbud.

Under fredagen meddelade Moderaterna under en presskonferens att man kommer arbeta för att införa ett nationellt tiggeriförbud i Sverige. Förbudet skulle innebära att personer som systematiskt tigger utanför butiker och liknande kan dömas till fängelse.

Insamlingar till välgörande ändamål kommer dock undantas förbudet, och även personer som befinner sig i en ”akut situation” kommer att undantas. Vad som kan klassas som en ”akut situation” är dock inget man utvecklar.

Införandet av ett nationellt tiggeriförbud i Sverige har stort stöd bland befolkningen. Enligt en nyligen genomförd undersökning är 62 procent av befolkningen positiva till ett sådant förbud, medan endast 20 procent är negativa. Även Sverigedemokraterna är för ett tiggeriförbud, och vissa socialdemokrater har uttalat sig negativt om tiggeriet.

Sveriges domstolar är dock inte lika positiva till ett förbud. Vellinge kommun försökte införa ett tiggeriförbud i höstas, något som Nordfront tidigare rapporterat om. Då fick man nej av Länsstyrelsen. Även Förvaltningsrätten gick på Länsstyrelsens linje med motiveringen att det ”inte framgår av utredningen att störningar som motiverar ett förbud har förekommit”.

Källa:
Moderaterna vill införa tiggeriförbud – så här har debatten sett ut

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
nordboChristian HamiltonAnnaKarl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Visar bilden partiledaren för ”Sveriges Romska Moderna Parti”?

Karl-Путин A
Medlem

Jimmie Åkessons okända syster?

Anonym
Medlem
Anonym

Hehe!

Anonym
Medlem
Anonym

Förbud. Vi har ju redan lagar men de följs ju inte. Om ett barn med en torshammare runt halsen som gått vilse ber om busspengar ska det då straffas eller någon som just blivit rånad som har en Tyrruna på sin T-shirt ber om hjälp ska vi inte få hjälpa då? Jag är rädd att denna typ av förbud kan slå tillbaks och användas mot oss svenskar … så länge vi är i klorna på draken. Medberoende är en sjukdom – de som ger bort sina pengar till dessa parasiter behöver vård. Jag vill inte ens tänka tanken vad som… Läs mer »

Karl
Medlem

Sveriges blivande integrationsminister?

Karl-Путин A
Medlem

Fi har redan en påläggskalv som sitter i EU-parlamentet; Zigenskan Soraya Post. Hon är nu mäkta förbannad för att Göteborgs stad har sagt upp kontraktet på en kiosk som hon hyr. Anledning till uppsägelsen: Hon hyr ut den olagligt i andra hand medan hon lever loppan i Bryssel. Själv kallar hon det diskriminering och rasism.

Christian Hamilton
Medlem

Jaha, då var tävlingen populäraste och käckaste partiet igång igen inför valet.

Det känns bra att vara med i en folkrörelse, Nordiska motståndsrörelsen, som inte nedlåter sig till detta gycklande ohederliga beteende.

nordbo
Medlem

Bara att hoppas population-guldfisk minns vad Ms partiledare kristersson sa i Aktuellt (mitten Januari)

– Den grova brottsligheten och våldtäktsproblematiken är här för att stanna.
– Det är så Sverige kommer se ut framöver