Moderaterna i Gävle öppnar för samarbete med SD

INRIKES. Den moderata lokalavdelningen i Gävle har beslutat att öppna för samarbete med Sverigedemokraterna efter nästa val.

Moderaterna i Gävle har under ett möte med kommunfullmäktigegruppen och engagerade medlemmar fattat beslutet att man efter nästa val kommer förhandla med samtliga partier i fullmäktige, alltså även Sverigedemokraterna. I och med beslutet ska man nu alltså hålla samma linje som Moderaterna på riksplanet, menar oppositionsråd William Elofsson.

— Sjävklart har valrörelsen redan börjat, så det gäller att ge beskedet tidigt. För sen när det blir mer intensiv valrörelse, då vill vi prata sakpolitik och inte spelteori, svarar Elofsson SVT på frågan om detta är ett sätt att positionera sig före valet.

Regionråd Patrik Stenward, också han moderat, menar dock att detta inte är någon förändring jämfört med hur man agerat tidigare i regionspolitiken. Under den tid SD funnits representerade i regionfullmäktige har man samtalat med partiet som man gör med andra partier.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments