Moderaterna backar upp Juncker: Fidesz måste uteslutas från EPP

UTRIKES. Den moderate EU-kandidaten Tomas Tobé backar upp Jean-Claude Junckers krav om att ungerska Fidesz måste uteslutas från EPP.

Tidigare i veckan krävde Jean-Claude Juncker, den ökände ordföranden för EU-kommissionen som brukar uppträda berusad i offentligheten, att det ungerska konservativa partiet Fidesz ska uteslutas från den kristdemokratiska partigruppen Europeiska folkpartiet.

Nu får EU-bossen uppbackning från Moderaternas toppkandidat Tomas Tobé, som också anser att partiet måste tvingas lämna partigruppen:

— Jag är mycket kritisk till utvecklingen i Ungern och anser inte att Fidesz bör vara kvar i partigruppen, det är dags för dem att lämna nu.

Tobé säger sig även stå bakom den process som pågår för att frånta Ungern rösträtten inom unionen. Anledningen är att landet påstås ”montera ner rättsstaten”, något som han menar strider mot unionens grundläggande värden.

Varför detta skulle vara mer kontroversiellt än exempelvis åsiktslagar i andra medlemsstater, eller Moderaternas egna förslag om att avskaffa rätten för medborgare att organisera sig politiskt, motiveras inte av den globalistvänlige politikern.

Källa:
M-toppens kritik mot Orbáns parti i EU: ”Bör inte vara kvar”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ramón MercaderFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Rena anarkin. Ett missanpassat metoofyllo lägger sig i ett annat lands inre angelägenheter och sedan kommer en liten fluglort från ett invandringsparti och försöker spä på den diplomatiska krisen med Ungern. Räcker det inte med stalinistpridehäxan Strandhälls sjuka Hollywoodnazismanklagelser? Är de helt galna allihop?

Ramón Mercader
Medlem

– Som vi förstått det var Stalin rätt hårdhänt med sodomiter och feminister?

– Ja, han skickade dem alla till gulagen.

– Tänka sig, ibland finns det användning för ett gulagsystem ändå.

– Dessa passade rätt bra där.