Moderaterna backar från tidigare inställning – kommer samtala med SD

INRIKES. Nu backar även Moderaterna från sin tidigare inställning att vägra samtala med Sverigedemokraterna.

Efter att Kristdemokraterna meddelat att man inte längre utesluter att samtala med Sverigedemokraterna följer Moderaterna med. Så här skriver partiledaren Ulf Kristersson i ett Facebookinlägg:

En viktig slutsats i Moderaternas eftervalsanalys är att svensk politik har varit besatt av Sverigedemokraterna – från valnatten 2014 till regeringsbildningen 2019. Och att detta har varit skadligt för Sverige och för svensk demokrati. Vi moderater kommer inte bidra till att dansen runt Sverigedemokraterna fortsätter.

Även om man inte längre utesluter samtal i sakfrågor skriver Kristersson att det inte är aktuellt att bilda regering med SD. Detta innebär att två av de fyra tidigare allianspartierna är öppna för samtal. Detta närmande har dock kritiserats av de två återstående partierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Källa:
Ulf Kristersson: Vi ska samtala men inte särskilt förhandla med SD

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Victor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Victor
Medlem

Spelar det någon roll vid det här laget ärligt talat? SD är så pass urvattnade idag att dom får budgetmärket Eldorado att verka bra nästan.