Moderat vill använda militären i invandrargetton

INRIKES. Efter den senaste tidens våldsamheter i den invandrartäta Göteborgsförorten Hjällbo, föreslår moderaten Alex Josefson att man borde kalla in militären i området.

Försvarsmaktens Stridsvagn 122. Foto: Jorchr (CC BY 3.0).

De senaste veckorna har öppna gängkrig utspelat sig på gatorna i den invandrartäta förorten Hjällbo. Polisen har svårt att få stopp på alla mångkulturella skjutningar och våldsamma upplopp.

Nu föreslår moderaten och ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, Alex Josefson, att man borde kalla in militären i Hjällbo. Han menar att det skulle vara ett sätt att ”hjälpa till med den polisbrist”, som han menar råder i Sverige idag.

— Vi vill återgå till ett system där man använder en beredskapspolis som kan stödja polisen i särskilda händelser, och det ska naturligtvis ske under polisens ledning, säger Josefson till Expressen.

Han poängterar att samhället redan använder alla tillgängliga medel för att försöka bekämpa kriminaliteten.

— Vi har en helt oacceptabel situation ute i Hjällbo, kommenterar politikern. Problemet tror han beror på att Sverige har för lite poliser, snarare än massinvandringen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments