Moa Wallin gör det igen – publicerar subtila vit makt-symboler på Instagram

Av ,
Nyhetsredaktör
6

KULTUR. SR-medarbetaren Moa Wallin, som inifrån Public Service sprider politisk inkorrekthet, är tillbaka. Denna gången på Instagram med ok-tecken, mjölk och grodan Peppe. Symboler som etablissemanget förknippar med ”vit makt”.

Skärmbild: Instagram.

Både Nordfront och Radio Nordfront har tidigare uppmärksammat Twitter-provokatören, poddaren och Sveriges radio-medarbetaren Moa Wallin, även känd som ”Arbogakvinnan”. Hon har i P3:s Tankesmedjan bland annat hånat mytomanfeministen Linnéa Claesson, och oroat sig över hur EU hotar memernas fortsatta existens.

Sedan dess har hon också startat en egen podd, Della q, tillsammans med Tankesmedjan-kollegan Anna Björklund och judinnan Bianca Meyer, som tidigare öppet kritiserat homolobbyns sexualisering av barn i en debattartikel med den radikala titeln ”RFSU uppmuntrar till sexövergrepp på barn”.

Della q har på grund av sin politisk inkorrekta inriktning och förespråkande av relativt traditionella könsroller sedan den startades i sommar skapat stora kontroverser inom Sveriges vänsterliberala kulturetablissemang, som menar att det representerar ”nykonservatismen” och ”huskvinnans” återkomst.

Begreppet ”huskvinna” är förövrigt inte en eufemism till den gamla goda ”husmodern”, utan snarare en variant av ”husblatten” – med andra ord en kulturmarxistiskt förolämpande beskrivning av en kvinna som är fångad av och undergiven till den vita heterosexuella mannens patriarkala förtryckarsystem.

Moa Wallin går dock emellanåt ännu längre privat, och på sin Instagram har hon nu gjort en ”Hanif Bali” genom att i en så kallad story posera – alternativ låtit en väninna posera – med ett glas mjölk, ok-tecken och grodor. Bali skapade rabalder när han förra sommaren gjorde en liknande uppdatering på sin Twitter.

Ok-tecknet och mjölken har i skrivande stund vägrat att erkännas som så kallade hatsymboler av den judiska lobbyorganisationen Anti Defamation League (ADL), västvärldens självutnämnda experter på antisemitism och ”hat”. Istället beskriver man symbolerna som en ”bluff” från nationalister som vill provocera etablissemanget. Båda symbolerna sägs härröra från trollningskampanjer på forumet 4chan, vilka hade som syfte att se hur pass långsökta och vardagliga fenomen man skulle kunna få klassade som just ”hatsymboler”.

Något som dock på riktigt är klassat som en hatsymbol är förstås den tecknade grodan Pepe the Frog, som finns med i ADL:s databas över hatsymboler.

Pepe finns med i ADL:s databas över ”hatsymboler”. Skärmbild: adl.org. Klicka för större.

Nordfront vill förstås inte på något sätt hävda att Wallin skulle vara nationalsocialist eller ens nationell. Dock fortsätter hon att befästa sin position som en av Kultursveriges intressantare personer, tillsammans med exempelvis Fredrik Strage på DN.

LÄS ÄVEN: Fredrik Strage – finkulturskribenten som drömmer om det utlovade rymdimperiet

I en intervju med SVT förnekar Wallin tillsammans med sina Della q-kollegor att deras podd har något politiskt budskap överhuvudtaget, och det kan nog stämma. Snarare är det ett tecken på en förskjutning inom kultursfären som följer i spåren av att vissa strömningar inom den offentliga politiska debatten håller på att överge politisk korrekthet.

Idag provocerar unga människor det kulturmarxistiska etablissemanget – imorgon utmanas det förhoppningsvis på allvar.

Hanif Bali (M) gör en ”Moa Wallin” under Almedalen 2017.

Källor:
Huskvinnans återkomst – och konservatismens förbjudna lockelse
Della Q: Vi har inget tydligt politiskt mål överhuvudtaget
Bianca Meyer: RFSU uppmuntrar till sexövergrepp på barn
How the “OK” Symbol Became a Popular Trolling Gesture
Hate on Display™ Hate Symbols Database

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SlipsenJossnordboRobin PalmbladGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

gillar personer som sticker upp mot makten och det politiskt korrekta på riktigt oavsett deras politiska ideer

Grottbjörnen
Medlem

apropå Pepe, finns här någon 80-talist som minns dinoriders? emperor Krulos var en groda med pondus!

Robin Palmblad
Medlem

Blir till att lyssna på Della Q i morgon. :D

nordbo
Medlem

lockas inte in allt för mycket bara ;)
väldigt stort utrymme..?

Joss
Medlem

Låt ingen skojighet gå ostraffad Nordfront! Hjälp Bonnikermaffian att bränna högerhäxan på bål! Bra där Nordfront! Duktig hanterad opposition! Klapp på huvudet Nordfront!

Slipsen
Medlem

Intressant och glädjande att fler och fler Svenssons och andra etablissemangspersoner provocerar och i vissa fall ifrågasätter. Sedan kan man också fråga sig om det finns någon djupare substans i agerandena eller enbart är just provokationer.
Det blir dessutom löjligt när judar och andra i den här världen blir provocerade så till den milda grad av mjölk, tecken och en groda att man måste göra listor när det pågår krig, våldtäkter, flyktingströmmar, klimatförändringar och en falsk ekonomi med ettor, nollor och påhittade pengar…