Mjölmaskar godkända som människoföda av EU

EU. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har godkänt mjölmask som människoföda. Beslutet innebär att olika typer av livsmedel så som pasta och kex kan komma att innehålla nedmalda maskar.

EU tycker att européerna kan få äta mask. Foto: Pixabay (Public Domain).

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA), som har till uppgift att ge råd till globalistprojektet EU:s lagstiftare, har nu godkänt mjölmaskar som människoföda.

I bedömningen från EFSA slås fast att torkade gula mjölmaskar är en ur näringsynvinkel ”inte ofördelaktig” föda och att maskarna är säkra att inta.

Detta innebär att olika typer av mat, så som pasta, hamburgare och även kex, skorpor och småkakor kan komma att innehålla nedmalda maskar.

Mjölmaskarna, som i EFSA:s yttrande kallas ”Den nya maten”, anses ha ”högt proteininnehåll”. Dock varnar de för att personer som lider av allergier mot kräftdjur och dammkvalster kan drabbas av biverkningar.

Beslutet markerar ännu ett steg på vägen från EU till att införa insektsbaserad mat i medlemsländerna. Redan 2018 ändrades fackliga lagar, efter att de fått grönt ljus från EU:s tillsynsmyndighet, för att underlätta för alla slags ”innovativa” företag att komma in på den europeiska marknaden.

Vilket företag som helst som uppfyller villkoren och märkningskraven från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet har nu möjlighet att sälja produkter som är baserade på mjölmaskar i Europa.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments