Misstänkte terroristen uppges ha medhjälpare i Sverige

TERRORHOT. Den irakiske man som misstänks för förberedelse till terrordåd i Sverige uppges ha tiotals medhjälpare i landet. Ett rikslarm har gått ut i hela Sverige och ett intensivt sökarbete pågår just nu för att kunna hitta mannen och hans medhjälpare.

skarmavbild_2015-11-19_kl._09.24.37_0

Mutar Muthanna Majid, misstänks ha kommit till Sverige med syfte att utföra ett terrordåd på svensk mark och enligt en källa till Aftonbladet ska Majid ha ett tiotals medhjälpare i landet.

— Det befaras att han har ett tiotal allierade i Sverige, som tagit sig hit på olika sätt, och det är därför det är ett sådant jävla pådrag, säger källan till tidningen.

En polisman i yttre tjänst ska också ha sagt att polisen under onsdagen fick reda på att Majid tagit sig in i landet tillsammans med flera andra misstänkta terrorister. Medhjälparna uppges vara åtminstone ett tiotal. Enligt analyser som också förmedlats inom polisen kan terroristerna förväntas slå till mot det som kallas för ”mjuka mål”, vilket innebär platser med större folksamlingar.

Poliser har fått i uppdrag att punktmarkera ett antal bostadsadresser i Stockholmsområdet. På platserna misstänks personer som har varit i Syrien och stridit för IS befinna sig.

Källa:
Poliskällor: Mutar Muthanna Majid kan ha medhjälpare i Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments