Misstänkta terrorister planerade att mörda Theresa May

UTRIKES. Två personer har gripits misstänkta för att ha planerat ett terrordåd i London. Männen ska även ha planerat att knivmörda den brittiska premiärministern Theresa May.

Det var den 28 november som två män greps misstänkta för att ha planerat att spränga sig in på Downing Street och knivmörda den brittiska premiärministern Theresa May. Männen har identifierats den 20-årige Naa’imur Zakariyah Rahman och 21-årige Mohammed Aqib Imran. Båda är nu misstänkta för förberedelse till terrorbrott.

Enligt brittisk media hade männen tänkt att använda en väskbomb för att spränga sig genom avspärrningarna vid Downing Street, där Theresa May bor. Därefter hade de tänkt knivmörda henne.

Andrew Parker, chef för underrättelsetjänsten MI5, uppges ha informerat regeringen om planerna tidigare i veckan och under mötet ska Parker även ha uppgett att MI5 har lyckats stoppa nio planerade terrordåd i Storbritannien bara under det senaste året.

Källa:
UPDATE: Two men in court charged with preparation of terrorist acts

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Återigen en nyhet som luktar (((Theresa ”Temperer” Mayer))) lögnpropaganda. Hennes militariserng av Storbritanniens gator ska fortsätta. Det är så lätt för de judiska think tanks vid Millbank Tower att påstå att de har avstyrt terrorattacker. Kan de sätta upp kameror på Altitude London för att filma pågående Westminsterattack, kan de ännu lättare skriva ihop några fiffiga rapporter om vidare terrorverksamhet. Jag behöver inte tro på det. IS har inga offentliga motiv att skada (((Mayer))) eftersom hon verkligen arbetar för att underlätta folkutbytet i Storbritannien, och vägrar begränsa invasionen. Inga motiv för de utpekade männen, om de ens finns på riktigt,… Läs mer »