Misshandel och mordhot under integrationsprojekt för 6-åringar

TROLLHÄTTAN. Misshandel och mordhot var en av flera incidenter som gjorde att föräldrarna från svenskdominerade Sjuntorpskolan protesterade mot förskolans integrationsprojekt med den invandrartäta skolan Kronan. Föräldrarna blir nu utpekade som rasister i media.

Förskoleklasser från skolorna Sjuntorpskolan och invandrardominerade Kronan har under vårterminen haft gemensam simundervisning. Under de tre mötena har de svenska barnen känt sig otrygga och ett flertal incidenter har rapporterats.

Bland annat har en flicka blivit slagen och mordhotats, något som föräldrarna från den svenskdominerade Sjuntorpskolan kritiserat under ett föräldramöte. Föräldrarna ville ändra vissa saker och kom med förslag på lösningar, vilket gjorde att rektorerna kände sig tvingade att avbryta projektet då ändringarna inte kunde genomföras.

Under torsdagen blev föräldrarna utpekade som rasister i social och etablerad media. I Aftonbladet uttalade sig en anonym pappa om hur upprörd han var över den ”dolda rasismen”. På Twitter uttryckte många sin upprördhet över föräldrarnas protester (se bilder HÄR och HÄR).

Källor:
Slag och sparkar bakom stopp för integrationsprojekt
Föräldrar stoppade mixade simlektioner

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments