Minst två döda i Tyskland efter skottlossning i närheten av synagoga

YOM KIPPUR. Under onsdagen firar judarna Yom kippur. I Tyskland har en skjutning inträffat i närheten av en synagoga. Man utesluter inte antisemitism. Men även en kebabrestaurang i närheten uppges ha beskjutits.

Skottlossning i Halle under Yom kippur. Skärmbild: Twitter.

I en attack i närheten av en synagoga i den tyska staden Halle har minst två personer dött efter skottlossning.

”Flera skott har avlossats”, har polisen i Halle skrivit på Twitter.

Enligt tyska medier har vittnen sett en kamouflageklädd person med hjälm öppnat eld innan personen flydde med bil.

Polisen har gripit en person efter attacken, men har inte meddelat huruvida man söker efter fler misstänkta gärningspersoner.

Vilket vapen som användes är ännu okänt, men skytten laddade om sitt vapen efter varje skottlossning och varje gång personen sköt, föll en stor hylsa mot marken.

Polisen kan inte bekräfta att skytten hade judar som mål, men judar runt om i världen firar idag Yom kippur. En del av det avspärrade området ligger i omedelbar närhet av murarna till en judisk kyrkogård som i sin tur angränsar till Halles synagoga.

Även turkisk kebabrestaurang beskjuten
Vittnen gör också gällande att en turkisk kebabrestaurang i närheten av synagogan också blev beskjuten under attacken.

Den tyska nyhetsbyrån DPA meddelar att federala åklagare omedelbart har tagit över fallet eftersom skjutningen kan röra terrorism eller hota rikets säkerhet.

Bevakningen och säkerheten i hela Tyskland har stärkts runt synagogor och judiska begravningsplatser.

David Sassoli som är talman för Europaparlamentet uttrycker bestörtning för det inträffade.

— Tillsammans med er vill jag uttrycka min medkänsla för det tyska polisväsendet, det tyska folket och Tysklands judiska församling. Våra tankar är hos offrens familjer, deras vänner och Tysklands medborgare, sade Sassoli i Bryssel.

Källa:
Shooting near synagogue in Germany leaves at least 2 dead

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Caesar-AureliusTors Spjut Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tors Spjut
Medlem

Oy vey!

Caesar-Aurelius
Medlem

Herrefolket, som råkar ha ett avgudatempel två kvarter bort från en av de dagliga gatuskjutningarna där två helt vanliga tyskar dödades, får ”Bevakningen och säkerheten i hela Tyskland har stärkts runt synagogor och judiska begravningsplatser.”

Vilket skydd får den tyska befolkningen, som fick två nya döda offer?

Caesar-Aurelius
Medlem

TV-kanalen SVT låter trumpeta ut: Attacken är den tredje vid en synagoga på ett år. Tidigare har två synagogor, en i Pittsburgh och en i Poway, Kalifornien, utsatts för liknande dåd. Läs detta en gång till! Tre attacker. Under ett helt år! I HELA VÄRLDEN! Hur många skjutningar har det skett bara i Stockholm under ett år? 100? Kanske till och med 200? Inget att bry sig om, kolla här istället på Bachelor, Bonde söker fru, Fotboll, bla. bla. MEN JÄVLAR, det har skjutits för tredje gången tre kvarter från en judebyggnad – I HELA VIDA VÄRLDEN – och EU… Läs mer »