Minst tre poliser har skjutits till döds i delstaten Louisiana

USA. Minst tre poliser har skjutits till döds i den amerikanska delstaten Louisiana. Det är ännu oklart om det rör sig om ett antivitt terrordåd likt det i Dallas, Texas.

Louisiana

Minst tre poliser har skjutits till döds i staden Baton Rouge i delstaten Louisiana. Enligt en källa till nyhetskanalen CNN kan det dock röra sig om så många som sju poliser som har träffats.

Enligt samma källa ska skjutningen skett efter att polisen svarade på ett larm om att en ensam man gick längs Airline Highway med ett gevär. Mannen ska ha öppnat eld mot poliserna då de anlänt till platsen. Huruvida gärningsmannen skjutits till döds eller gripits är ännu oklart. Dock misstänks det finnas ytterligare gärningsmän.

”Var så säkra, vi kommer använda alla tillgängliga resurser för att ställa gärningsmännen inför rätta så fort som möjligt”, skriver Louisianas guvernör John Bel Edwards i ett officiellt uttalande.

UPPDATERING 18:48

En gärningsman har skjutits till döds. Polisen letar fortfarande efter fler gärningsmän och ber allmänheten att hålla ögonen öppna.

UPPDATERING 20:41

Ytterligare två misstänkta gärningsmän har gripits av polisen. Männens etnicitet är ännu ej känd.

Skjutningen sker bara veckan efter att den rasistiske 25-årige före detta militären Micah Johnson mördat fem polismän i Dallas under en så kallad black lives matter-demonstration. Johnson sa strax innan han dog att han ville ”döda vita människor, speciellt vita poliser”.

Källa:

Poliser skjutna till döds i Louisiana

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om