Minskat antal invandrare under gårdagen

SKÅNE. Under gårdagen hade antalet invandrare som anländer till Sverige via Danmark minskat kraftigt.

öresundståget

Om det minskade antalet invandrare beror på Danmarks skärpta gränskontroller eller de svenska id-kontrollerna är det för tidigt att spekulera i men under gårdagen påträffade polisen i Skåne 48 främlingar som ville söka asyl i Sverige. Under nyårsafton fångades hela 325 invandrare upp av polisen i Skåne och dagarna dessförinnan har siffrorna legat mellan 125 och 233 personer.

— Det är en betydande minskning men samtidigt har vi bara haft ett dygn med id-kontroller och vi vet inte hur detta kommer att utveckla sig, säger Ewa-Gun Westford vid skånepolisen.

Migrationsverket uppger dock att det under måndagen lämnades in 331 ansökningar om asyl. Anledningen till den stora skillnaden i statistiken menar man beror på att Migrationsverket inte hunnit registrera alla ansökningar under helgdagarna.

Det danska tågbolaget DSB, som är ansvariga för id-kontrollerna på Öresundstågen, uppger att de inte för statistik på antalet avvisade personer på grund av bristande id-handlingar. Men under måndagen ska man bara ha avvisat ett mindre antal utlänningar.

De största folkgrupperna som invandrar till Sverige uppges vara afghaner och syrier.

Källa:
Kraftig minskning av antalet asylsökande

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om