”En hjälte är död” – minnesstund för Bechir Rabani

MINNESSTUND. Under söndagen hölls det flera minnesstunder runt om i landet för att hedra den framlidne systemkritikern Bechir Rabani. Här kommer en kort sammanfattning från den som hölls i Stockholm.

På söndagen hölls det minnesstunder i flera delar av landet för systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani som avled plötsligt under fredagsmorgonen. En av Nordfronts utsända var på plats i Stockholm där minst ett 80-tal personer först samlades vid Östermalmstorgs tunnelbanestation. Följt av fackelbärare tågade man sedan tillsammans vidare mot Humlegården och ställde upp jämte Linnémonumentet där minnesstunden hölls.


En banderoll med texten ”En hjälte är död – vila i frid Bechir” spändes upp och deltagarna tände och ställde fram medhavda ljus samt lade röda rosor framför banderollen.

Sedan hölls det två hyllningstal där talarna bland annat tog upp Rabanis kämpaglöd, hans bedrifter, hur han var en inspiration för många samt benämnde honom som ”en nagel i ögat för etablissemanget”.


Efter talen hölls det en tyst minut för att hedra Rabanis minne och avslutningsvis sjöngs nationalsången.

Sammanfattningsvis en värdig minnesstund och ett avsked för en otroligt omtyckt och betydelsefull gestalt i den systemkritiska rörelsen.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JossFredrikaRamiJames Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Igor
Medlem

Jag undrar bara vad skulle hänt med honom om Nordisk motståndsrörelsen fick makten.
Skulle allt hans arbete göra så att han får stanna eller hur skulle det gå till?

Rami
Medlem

Framgår tydligt i partiprogrammet att hedersmedborgarskap kan tilldelas till de som bistått i kampen. Dessutom råkar jag veta att Bechir helst skulle vilja åka hem till sitt hemland men att det inte var möjligt p.g.a den judiska ockupationen.

Fredrika
Medlem

Egentligen det enda svar som behövs. Bättre och tydligare än mitt babblande.

Fredrika
Medlem

Det skulle bli en politisk förhandlingsfråga för det Nordiska rådet samt i samtal med honom själv om Rådet hade öppnat för det, helt enligt partiprogrammet, som Rami skriver. Jag var opersonlig Facebookvän med Bechir eftersom jag uppskattar honom lika mycket som gemene svensk gör, och särskilt palestinier gör. Hans arbete har defintivt en plats både på Nordisk mark och på Palestinsk. Motståndsrörelsen respekterar andra raser, eftersom vi erkänner att dessa raser finns, och vi vill att alla raser ska ha det bra. Vi samarbetar gärna med och hyllar gott arbete utfört varhelst i världen. Hade du varit med i rörelsen… Läs mer »

Joss
Medlem

Sverig har, tyvärr, en histora av utländska hjältar. Det är som att vi ej kan älska oss själva.

Fredrika
Medlem

Varför så dyster? Sverige har inte bara en historia av utländska hjältar. Vi har egna också. Men kom ihåg att de ska förtigas eller nedvärderas i dagens Folkmordssverige.

Bli en svensk/nordisk hjälte! Bekämpa sionismen! Så länge judarna styr Sverige får du ingen officiellt erkänd hjältestatus, utan blir klassad som terrorist. Men när vi har tagit över får du stå som förebild och hjälte åt efterkommande generationer.

Joss
Medlem

Sverig har, tyvärr, en histora av utländska hjältar. Det är som att vi ej kan älska oss själva. Och därför låter utlänningar göra det åt oss. Karl den tolftes farfar var utlänning. Han kom långväga ifrån, enligt den tidesn uppfattning. Och han gifte sig med andra utlänningar, såsom är överklassens sed. Beschir Rabani kanske inte var Karl XII. Men när jag läser Karl XIIs tyngsta dödsruna kan jag ej låta bli att tänka på den svenske hjälten Bechir Rabani. Ingen för oss längre så bemödar. Vårt hantverk duger ej. Vår mästare är död. Ej en perfekt överrensstämmelse. Men både Karl… Läs mer »

Joss
Medlem

Det finns ett sig någonstans i citatet. Ingen sig så för oss längre bemödar. Eller nåt. Jag har inte boken längre, där det stod.