Minnesgudstjänst efter terrordådet för att “besegra det onda”

INRIKES. Under Annandag påsk anordnades en minnesgudstjänst i Storkyrkan för att hedra offren för terrordådet i Stockholm. Temat för gudstjänsten var att “det onda ska besegras med det goda”.

Tio dagar har gått sedan terrordådet i Stockholm ägde rum, som krävde fyra dödsoffer och femton skadade. Med anledning av detta anordnades under måndagen en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm.

Utanför kyrkan var det ett stort säkerhetspådrag och alla gäster visiterades av polisen innan de fick komma in.

Gudstjänsten leddes av Svenska kyrkans ärkebiskop, tillika vänsteraktivisten Antje Jackelén samt Stockholms biskop, den öppet homosexuella socialdemokraten Eva Brunne, som tände ljus under ceremonin.

— Kärleken är starkare än hatet. Ljuset starkare än mörkret. Vi behöver ha förståelse för vad som händer när vi ser in i ondskans avgrund. Och kunna stötta varandra i det, sade Jackelén under gudstjänsten.

Även kungaparet fanns närvarande samt den så kallade demokratiministern Alice Bah Kuhnke samt ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson från Socialdemokraterna.

Källa:
Terrordådets offer hedrades med ljusceremoni i Storkyrkan

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om