Miljöpartiets nya ledamöter sprider rasistiskt hat på internet

MÅNGKULTUREN. Miljöpartiet har begåvats med somaliska politiska stjärnskott både i riksdagen och på kommunal nivå, politiker som representerar sin folkgrupp och är djupt och öppet hatiska och jihadistiska.

(CC 0)

Efter klanröstning har somaliern Leila Ali Elmi otippat kryssats in i riksdagen för Miljöpartiet. Hon sprider hatvideor som bland annat uppmanar till våld mot enskilda vita journalister. Elmi, som inte har några offentliga kontaktuppgifter, har i sin offentliga valkampanj uteslutande skrivit sina politiska budskap på somaliska, skriver Tobias Svensson för tidningen Nya Tider. På en video som har spridits uppmanar andra somalier att rösta på henne eftersom hon är somalier. En äldre man säger i den omtalade videon att Leila behöver cirka 300 röster för att komma in i riksdagen. ”Gå nu ut och hämta dessa 300 röster, det är inte så svårt. Somalier finns överallt”, säger mannen till de församlade.

I en intervju för SVT som okritiskt samtalar med Elmi om hennes valframgångar säger hon att riksdagsplatsen inte bara betyder mycket för henne själv, utan också för ”andra människor som liknar mig, och som känner igen sig i mig”, det vill säga svarta muslimer från Somalia.

Elmi sprider hat

Det omvända gäller också. Den oberoende journalisten Joakim Lamotte får nästan dagligen ta emot verbalt hat och dödshot riktade mot både honom själv och hans familj inklusive barnen.

I ett öppet meddelande lika mycket riktat till sin publik som till Miljöpartiets ledning skriver han:

”Er senaste riksdagsledamot Leila Ali Elmi delar videos på Facebook där jag kallas skadedjur, parasit, rasist, kukhuvud, jävla as och där mina barn blandas in i hatstormen. Ni brukar prata om värdegrund. Är detta en del av er värdegrund?
Leila Ali Elmi säger att den här hatvideon är ’det bästa hon sett på länge’ och sitter just nu i riksdagen.”

Warsame sprider hat

I Borlänge kommun har Miljöpartiet fått in somaliern Omar Warsame. Han stödjer aktivt och gillar politisk islamism på nätet, bland annat den saudifinansierade, wahabitiska hatsajten Islam.nu, skriver Nya Tiders journalist Lars Ohlsson.

Miljöpartiets länsordförande i Dalarna, Maria Alfredson säger efter Nya Tiders avslöjande att hon är djupt chockad och att hon anser att Miljöpartiets lokalavdelning i Borlänge har skött sin rekrytering av sina kandidater dåligt och hon visar sig angelägen att åtgärder ska vidtas mot situationen. Men lokalt är Miljöpartiet i Borlänge inte villiga att kommentera situationen och Warsame själv har inte gått att nå, skriver Ohlsson.

I boken Klanen (Timbro förlag) skriver Johan Lundberg och Per Brinkemo om klansamhällen och hur de fungerar. De förklarar i en debattartikel i Dagens Nyheter hur klan-kollektivt röstande är möjligt och att det är det beteendet som gör att för svenskar otippade kandidater kan röstas in på toppositioner på det sätt som skedde med Leila Ali Elmi.

Klankulturerna — import av antidemokrati

Klanbeteendet kan förklaras genom att hänvisa till sådana kulturers kollektivistiska karaktär, som den beskrivs av Kevin MacDonald i hans vetenskapliga bok Kritikkulturen. Denna kollektivism skulle om den inneslöts i en nationalstat bilda en extremt stark nationalism som höll samman landet gentemot alla andra, vilket är särskilt tydligt i stater vars befolkning omfattas av en kollektivistisk kultur, som Saudiarabien och Israel.

Docenten i socialt arbete Alf Ronneby kommenterar klanbeteendet utifrån kulturernas kollektivistiska beteende:

— Den egna gruppens intressen går före andra intressen. Vissa grupper och organisationer fattar kollektiva beslut, ofta toppstyrt, som medlemmarna är bundna av. Gruppen betyder allt, individen inte mycket. Gruppens intressen, vanligen definierad av ledare och överhuvuden, ska alltid vägleda alla politiska, ekonomiska och sociala beslut, säger Ronneby till Nya Tider.

Ronneby anser att klanbeteendet står i motsättning till den demokrati som ”vi känner den”, och att denna antidemokratiska tendens ökar i takt med den utomeuropeiska invandringen.

— Här har vi nu etniska grupper och klaner som utifrån sin etnicitet och egna kultur agerar i det politiska systemet för att skaffa gruppen och klanen fördelar. Att det också handlar om främmande kulturer gör det ännu mer problematiskt, eftersom det kommer att leda till byggande av parallellsamhällen och ökade motsättningar i samhället, säger Ronneby till tidningen.

Det innebär att påståendet att demokrati är demokratins största fiende aldrig förr har varit mer aktuellt i Sverige än idag. Men hotet kommer inte som vanligen hävdas från svenska ”extremister”, utan från främmande länder.

Källor:
Nya Tider vecka 39 (papperstidningen)
Facebook
Somalisk MP-politiker i Borlänge gillar islamistiska hatsajter på Facebook
Kevin MacDonald: Kritikkulturen (Nordiska förlaget)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausRokvikenPåläst_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Inte mer än man kan vänta sig av somalierna – världens sämsta skräpfolk. Jag skrattar dock åt Lamottes klagan, med tanke på hur han betedde sig mot Motståndsrörelsen under detta års Almedalsvecka. Jag menar, då försökte han få till någon bra ”soundbite” där organisationen framstod som våldsam med anledning av den där batikhäxan som gick till attack och blev nedknuffad. Under sommaren anmälde han också en Youtube-video av AfS där hans material användes. Detta trots att den lett till en livlig diskussion. Han vill att allt ska handla om honom, men aldrig resultera i någon politisk handling – en ren… Läs mer »

Påläst
Medlem

Lamotte låter inte svenskt utan snarare franskt.

Klaus
Medlem

Precis, det betyder jordkokan, men också klumpen.

Rokviken
Medlem

Lamotte verkar vara en exhibitionist.Såg också hans agerande i Almedalen. Vad är hans verkliga agenda? Att vara folklig?

Jag saknar genuina Tv- och radio program om hur svenskar har levt och lever idag. Tänker på de program som produceras i Norge där folk bor på tex avlägsna ställen och med stolthet visar sin historia och strävan.
I Sverige har politruketern glömt bort ursprungsbefolkningen. De som har byggt upp något mycket värdefullt och som nu raseras.

_DH_
Medlem
_DH_

Jag kan tipsa om gamla SVT-produktionen ”Så här ser vi ut när vi jobbar” från 1973. Verkar dock som att de tagit ner den från Öppet arkiv. Jag hittar inte den någon annanstans heller. https://www.youtube.com/watch?v=qvoZjbp9R1w kan dock vara av intresse, även om det inte är om svenskar, utan livet i Tokyo 1966. Verkar finnas enormt mycket gammalt upplagt på Youtube annars, se t.ex. Stockholm 1940 här: https://www.youtube.com/watch?v=OQzf-3FAzSA

Svenska flaggans dag från 1953 – som ur Tredje riket: https://www.oppetarkiv.se/video/1265508/svenska-flaggans-dag

Rokviken
Medlem

Tack för dina länkar. Ska kolla :))