Miljöpartiets gruppledare opartisk i afghanfrågan – bor med afghansk man

POLITIK. Miljöpartiet har länge propagerat för att alla afghanska invandrare ska få stanna i Sverige trots att de inte har skäl att stanna. För partiets gruppledare i riksdagen, Annika Hirvonen är det en rent personlig fråga. Hon bor med en utvisningsdömd afghansk man. 

Annika Hirvonen (MP). Foto: Pressbild/Miljöpartiet.

Miljöpartiet har länge propagerat för att alla afghanska invandrare ska få stanna i landet, trots att de inte har skäl att vara här. För Annika Hirvonen, som är gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen, är detta en rent personlig fråga.

Hon bor nämligen med en nästan 10 år yngre afghansk man som har fått beslut om utvisning. Hirvonen bor i en villa i Sundbyberg tillsammans med sina barn och den afghanska mannen. Afghanen kom till Sverige 2015 och menar att han behöver skydd eftersom han är hotad i Afghanistan.

Migrationsdomstolen anser dock att mannen inte har någon anledning att befinna sig i landet. 2017 beslutade Migrationsverket att afghanen skulle utvisas.

På Facebook skriver Hirvonen att den utvisningsdömda mannen är inneboende hos henne och att han skulle ha fått ett arbeta i Stockholm.

Det är tragiskt hur vissa krafter försöker misstänkliggöra alla oss som hjälper en medmänniska eller egentligen bara har en inneboende. Jag fortsätter arbetet för ett mer medmänskligt samhälle”, skriver Hirvonen godtroget.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments