Miljöpartiet och Liberalerna riskerar åka ur riksdagen enligt mätningar

INRIKES. Enligt opinionsöndersökningar som genomförts den senaste tiden ligger Liberalerna och Miljöpartiet illa till.

Enligt opinionsundersökningar som släppts den senaste tiden går det knackigt för Liberalerna och Miljöpartiet. Båda dessa partier befinner sig antingen i nivå med riksdagsspärren, i Miljöpartiets fall, eller under den, i Liberalernas fall.

Detta bekräftades tidigare i veckan då SCB:s partisympatiundersökning släpptes, där man undersökt väljarsympatierna i maj 2021. Enligt denna ligger Liberalerna på 2,5 procentenheter medan Miljöpartiet ligger på 3,8 procentenheter.

— Det är klart att det här är tråkiga siffror, vi har varit medvetna om det vägval vi gjorde inte är ett mål utan ett medel, sade Liberalernas partisekreterare Juno Blom, till SVT.

Siffrorna är klart under riksdagsspärren och ännu längre under det förra valresultatet på 5,5 procent. Även Miljöpartiets siffror är enligt SCB:s mätning något under valresultatet på 4,4 procent.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments