Miljöpartiet kräver sanningskommission för påstådda övergrepp mot samerna

INRIKES. Miljöpartiet ställer sig nu på samernas sida och kallar det för ett historiskt övergrepp när svenskar på 1600-talet ”invandrade” till Sápmi.

Igår på den internationella dagen för världens urfolk gick Miljöpartiet ut och krävde att Sverige startar en sanningskommission för att utreda vilka brott den svenska staten har begått mot samerna och inleda en försoningsprocess.

— Det är dags att vi gör upp med vår historia. Hur staten har koloniserat Sápmi och berövat samerna den mark som varit deras, säger Alice Bah Kuhnke (MP).

Det Kuhnke syftar på är situationen på 1600-talet när staten annonserade att svenskar kunde få mark i Sápmi i utbyte mot skattefrihet i 15 år. Syftet var att med subventioner få människor att flytta för att i nybyggaranda befolka och kultivera de nordvästra regionerna av landet.

Samtidigt som Miljöpartiet idag verkar för att få allt fler främlingar att komma och bosätta sig i Sverige, så kallar man alltså svenskars flytt och bosättning i de norra delarna av sitt eget land för ett ”historiskt övergrepp”.

Kuhnke kallar vidare statens förhållande till urfolket samerna för ”ett mörkt kapitel i vår gemensamma historia” och rasar mot statliga övergrepp mot samerna, däribland ”tvångsförflyttningar och rasbiologiska undersökningar”.

Källa:
Miljöpartiet kräver sanningskommission för övergrepp mot urfolket samerna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Kuhnke kallar vidare statens förhållande till urfolket samerna för ”ett mörkt kapitel i vår gemensamma historia

Var det både svenskar och negrer som koloniserade Lappland? För övrigt hade lapparna levt på stenåldersnivå idag om vi inte hade gett dem så mycket pengar och annat genom århundradena. Men jag tycker att vi kan skänka hela Lappland till lapparna i utbyte mot att rasfrämlingarna som koloniserar Sverige ger oss tillbaka vårt land – och det betyder att Kuhnke också ska lämna Sverige.

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan
Reply to  Karl A

Om Mp vill framstå som ett miljöparti borde de istället förbjuda lapparna att sälja renkött som överstiger den tillåtna Bequerelnivån 3 gånger.

-D_B-
Nybörjare
-D_B-
1 år sedan

Godhetsknarkarna plockar de fåtal poäng som finns kvar hos de hjärntvättade inför valet.
Lappland kan ges till lapparna, och därefter kan alla rasframlingar följa med. Finns gott om utrymme för tältplatser.
Är man neger kan man agera strålneger där, iom bequerelnivån som Karl A klargjort här.

Två flugor på smällen.
Lingon!

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
1 år sedan

Ja, jag säger då det, här grips det efter alla möjliga halmstrån för att hålla sig kvar vid köttgrytorna.

Men nog är det svårt att attrahera röster när man för längesedan övergett sin miljöideologiska profil. Den viktigaste frågan för MP idag verkar vara HTBQ(P) frågan. MP verkar ha blivit ett stödparti för Fi och V för några egna riktlinjer saknas totalt.

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Mp är desperata. Medan skogsbränderna rasade så försökte de profitera på dem, men nu när de är släckta och regnvädren tar över så gäller det att hitta någon annan fråga. På valdagen om en månad är skogsbränderna nämligen glömda.

Som du skriver; Mp är ett HBTQP-parti OCH massinvandringsparti. Det är inga kioskvältare direkt bland invandringsutmattade svenskar. Mp är helt enkelt ideologiskt och moraliskt bankrutt, liksom de övriga riksdagspartierna + Fi.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

– Kan en neger bli en lapp?
– Ja, alla som har åkt lappkälke i Jukkasjärvi är självklart lika mycket lapp som alla andra lappar.

comment image

Harald Bafast
Nybörjare
Harald Bafast
1 år sedan

lol den bilden XD

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Jag är väldigt ledsen att behöva förstöra för negerminister Alice Bah Kuhnke, men lapparna är inget urfolk i Sverige. Detta vet varje seriös historiker och genforskare. Lapparna har en unik gensammansättning (haplogroup U5b1b1 (mödernet) och N3 (fädernet)), precis som svenskarna har en annan lika unik sammansättning, och man kan enkelt med ett blodprov fastställa vilken som är vilken. Detta eftersom, som alla seriösa personer vet, det finns olika raser, vilka dessutom går att bestämma genetiskt. Det intressanta är dock inte vad alla redan känner till (att det finns raser som lätt bestäms av ett blodprov), utan att det även går… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

(Jag borde ha haft med när, vid vilken tidpunkt, lappen kom till Sverige.) 5. Lapparna består av två olika folk, Nord-Lappar och Syd-Lappar, vilka skiljs åt av att nordlapparna är mer rasrena, medan sydlapparna är en rasblandning mellan nordlappar och den svenska urbefolkningen, dvs. mellan nordlappar och svenskar. 6. Sydlapparna, dvs. rasblandningen mellan svenskar och lappar, uppstod för ca 5 300 år sedan. SLUTSATS: Sveriges urbefolkning, svenskarna, kom till Sverige ca 10 200 år sedan och bosatte sig norrut i takt med att inlandsisen smälte och, när väl all is hade smält, befolkade HELA Norden från Skåne ända upp till… Läs mer »

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan

Mycket intressant.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Men att överskölja oss med negroider 2018 är helt ok.
Dessutom bryggde vi öl däruppe för 10000 år sedan (nya ark. fynd).
Långt senare kom samerna, men vi lät dem vara,
för de vallade ju våra renar, VÅRA renar.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Just det same, det är våra renar du kutar runt och skär i öronen.
vi var här först!
Vi är ursprungsbefolkningen!

Bo
Nybörjare
Bo
1 år sedan

”Det är dags att vi gör upp med vår historia.” Hur (((staten))) har tvångskoloniserat Sverige och dess ursprungsfolk svenskarna med hitlockade rasfrämlingar i massupplaga. (((Staten))) har undanträngt svenskarna och berövat svenskarna den etniskt grundade nationalstat som varit deras. Grunden för denna försåtliga form av folkmord lades genom (((riksdagens)))antagande av proposition 1975:26. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/regeringens-proposition-om-riktlinjer-for_FY0326/html
Antagandet kom efter mer än ett decennium av lobbyverksamhet från representanter för det s.k. utvalda folket. Slutsats: När uppgörelsen mot folkförrädarna kommer,så blir den inte nådig.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Jag föreslår en sanningskommission om Förintelsen.

Karl A
Nybörjare
Karl A
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Jag föreslår en lögnkommission eftersom det inte finns en enda sanning i den.